A SZUPERGYÜMÖLCSÖK EGYIKE
Meggyes rétes újragondolva
Javában tart a meggyszezon, minden boltban és piacon beszerezhető ez a mélybordó színű, édes-savanykás gyümölcs, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Természetesen jótékony hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk, de készíthetünk belőle süteményeket, hideg leveseket vagy épp hűsítő turmixot, fagylaltot is. Wolf András a meggyes rétest bolondította meg.
Tudtátok, hogy a meggy igazi szupergyümölcs? 17 típusú antioxidánst és rengeteg élelmi rostot tartalmaz. Frissítő hatású, segíti a jó alvást és lassítja az öregedést. Hozzájárul a szervezet cukorszintjének és vízháztartásának optimális működéséhez, hatékony alapja a méregtelenítőkúráknak is. Magnéziumtartalma javítja a szív munkájának hatásfokát, teljes értékű B-vitamin forrásként gyorsítja a gyógyulást légzőszervi megbetegedések, megfázás esetén, A-vitaminja pedig az immunrendszer-működését támogatja.
„A zöldségeknek, gyümölcsöknek igazi varázslatos ereje van, és nagyon fontos, hogy ezt a gyerekekkel is minél kisebb korban megismertessük. Fogyasztásukkal nagyon sokat tehetünk az egészségünkért és erre mi, szülők tudjuk leginkább megtanítani a gyerekeinket” – mondja Wolf András, az Európai Friss Kalandok kampány nagykövete.
A sztárséf kifejezetten figyel rá, hogy gyermekei megismerjék, és szívesen fogyasszák a gyümölcsöket, zöldségeket.
„A közös sütés-főzés mindig jó móka és én is nagyon élvezem – meséli a séf. Legutóbb egy finom meggyes rétest készítettünk együtt a fiúkkal, amit pirított dióval és friss bazsalikommal dobtunk fel. Ajánlom mindenkinek ezt a kis újítást, érdemes megkóstolni a meggyes rétest kicsit másként!
A zöldségeknek, gyümölcsöknek igazi varázslatos ereje van, és nagyon fontos, hogy ezt a gyerekekkel is minél kisebb korban megismertessük. Fogyasztásukkal nagyon sokat tehetünk az egészségünkért és erre mi, szülők tudjuk leginkább megtanítani a gyerekeinket – mondja Wolf András, az Európai Friss Kalandok kampány nagykövete.
Koncepciója az volt, hogy egy alap, teljesen szokványos meggyes rétes receptet dob fel, tesz különlegessé kis extrákkal, apró finomságokkal. Az egyik ilyen extra a diógrillázs, a másik a friss bazsalikom (aprítva). Ezeket a tetejére érdemes szórni (akár porcukor helyett), de a bátrabbak bazsalikomból egy keveset a rétes belsejébe is tehetnek. A harmadik különleges elem, ami a képen is látható, a Chantilly krém, ami szintén nagyon finom a meggyes réteshez, akár magában, akár a diógrillázzsal és a bazsalikommal kombinálva.
Hozzászólás zárolva.