Facebook hozzászólás
322

Megvan a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjének győztese!

A nyertes Széll Tamásnak a Tanyasi sült csirke kukorica textúrával fűszer salátával és a Nyelvhalfilé langyos garnéla carpaccio-val, rizottó ropogóssal, répapürével versenyművek hozták meg a győzelmet.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Hungexpón, a mai napon a HOVENTA nemzetközi szálloda-, vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállítás keretében rendezte meg a Bocuse d’Or hazai döntőjét. A világ legrangosabb nemzetközi szakácsversenyének hazai győztese Széll Tamás, az Onyx étterem sous-chefje lett, így ő képviselheti hazánkat az európai selejtezőn Brüsszelben jövőre. A versenyhez szükséges alapanyagokat, köztük a doveri nyelvhalat, valamint a szabad tartású csirkét is a METRO Kereskedelmi Kft. biztosította a döntősök számára.

 

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Bocuse d’Or szakácsbajnokság honosította meg először Európában, majd az egész világon azt a fajta versenyzést, ahol az indulók a világ legnagyszerűbb chef-zsűrije előtt készítik el adott időre a versenymunkájukat. Ahogyan a selejtezőkön, a mai döntőn is 5 óra 35 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy a legaprólékosabb részletességgel alkossák meg versenyműveiket: egy halételt a doveri nyelvhalból, valamint egy húsételt a szabad tartású csirkéből.

 A versenyműveket olyan szaktekintélyek zsűrizték, mint Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Vomberg Frigyes oktató, Nyíri Sándor ’Szása’, az Arany Kaviár tulajdonosa, Litauszki Zsolt chef-tanácsadó, valamint a zsűri elnöke, Christian Meyer, aki több mint húsz éven át volt a Michelin-kalauz főállású inspektora.

 

A magyar Bocuse D’Or döntőt Széll Tamás, a Michelin csillagos Onyx étterem sous-chefje nyerte. A versenyen Rácz Krisztián segítette. A 29 éves Széll Tamás a két fő alapanyagból a következőket alkotta: ’Nyelvhalfilé langyos garnéla carpaccio-val, rizottó ropogóssal, répapürével’, valamint ’Tanyasi sült csirke kukorica textúrával, fűszer salátával’. Az Onyx sous-chefje az elmúlt években már többször nyert rangos elismeréseket szakácsművészetével. Elmondása szerint folyamatosan követi és alkalmazza a legkorszerűbb technológiákat, eszközöket, irányzatokat és természetesen sokat kísérletezik. Amikor teheti, szakmai kurzusokon is részt vesz. Pályafutásának egyik legjelentősebb elismerése idén érte, hiszen márciusban az Onyx megkapta első Michelin csillagát, a másik minden bizonnyal a most nyert döntő, melynek köszönhetően ő képviseli majd Magyarországot a Bocuse D’Or európai selejtezőjén.
„A verseny alapítójának, Paul Bocuse-nak, a nouvelle cuisine egyik legnagyobb alakjának célja és hitvallása, hogy a minőségi, friss nyersanyagokból esztétikus és gazdag ízvilágú ételeket készítsen. Ebben a szellemben minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a versenyzőknek itthon és világszerte is a legfrissebb és legjobb minőségű alapanyagokat biztosítsuk, csak úgy, mint a professzionális partnereinknek áruházainkban nap mint nap” – mondta el a döntőn Haász Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. gasztronómiai vevőcsoport vezetője





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!