Facebook hozzászólás
601

Mexikói csirke Éva módra

Omlós csirkedarabok, egészséges zöldségek, forró, fűszeres paradicsom mártás. Egyszerűen tökéletes triót alkotnak, érdemes kipróbálni. És persze tág teret ad az egyéni kísérletezésnek a fűszerezésben.

Mexikói zöldségek, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 csirkemell filé apró kockákra vágva
1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma igen, apróra vágva
1 dl száraz fehér bor
1 doboz csemege kukorica konzerv
1 doboz vörösbab konzerv
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg paradicsompüré

bors
őrölt római kömény, kömény, koriander
chiliszósz ízlés szerint
olaj
3 dkg vaj

Elkészítés:
A fokhagymát megfuttatom az olajon, a csirkekockákat is megpirítom rajta, sózom, borsozom, és a bor aláöntögetésével fokozatosan puhára párolom. Amikor már majdnem jó, hozzáöntöm a leöblített kukoricát és babot, valamint a feldarabolt kaliforniai paprikát. Alaposan átmelegítem, jó, ha a paprika kicsit megpuhul, de ne veszítse el roppanósságát. Nem szabad kavarni, mint az eszement, különben a babból püré lesz. Mindeközben egy másik edényben vajon megpárolom a vöröshagymát, sózom, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot. Elkeverem, rotyogtatom egy keveset, majd megadom az ízét: adok bele egy-egy mokkáskanálnyi őrölt római köményt és köményt, koriandert, cukrot, korrigálom, ha kell a só mennyiségét, ha mindenki kedveli a családban a csípőset, akkor most jöhet a chiliszósz.  Ízes, kicsit csípős paradicsomszószt kell kapnom. A tálalás a következőképpen történik: a babos húsból teszek egy adagot a tányérra, melléteszem a rizst (keveset, mert a bab és a kukorica gyakorlatilag köret is), végül a húsra locsolom a forró, csípős paradicsomszószt.

Chili con carne
És akkor itt a klasszikus mexikói recept, a chili con carne. Vegyél hozzá jó minőségű marhahúst, úgy lesz az igazi!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!