Facebook hozzászólás
1 162

Lusták konyhája

Mikrós főzés egy nehéz nap után

Semmihez sincs kedved, de jólesne valami meleg étel, netán egy kis nasi? Összegyűjtöttünk néhány pofonegyszerű receptet, amelyekhez nem kell sokat főzöcskézni.

Édes bundáskenyér

Az amerikaiak imádott „french toast”-ja is könnyedén kivitelezhető a mikróban, ráadásul az olajszagtól sem kell tartanod. A Pretty Prudent receptje.

Hozzávalók:

  • 1-2 szelet kenyér felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csepp vaníliaaroma

Tetejére: juharszirup

Elkészítés:

  1. Olvaszd meg a vajat a bögrében, majd keverd bele a kenyérkockákat.
  2. Egy másik pohárban keverd össze a tojást, a tejet, a fahéjat és a vaníliát, majd az összemixelt folyadékot öntsd a kenyérre.
  3. Mikrózd legalább egy percig, majd további 10 másodpercekig szükség szerint.
  4. Bőségesen locsold meg juharsziruppal (még finomabb, ha már forrón egy kis vajat is dobsz rá!).
mikró, sütés, főzés, recept, microwave, recipe
(Fotó: Pexels.com/Serena Koi)

Sajtos makaróni

Ha olyan ételekről van szó, amelyek felvidítanak, nem lehet kihagyni ezt az örök klasszikust sem. Az Ella Claire & Co. receptje.

Hozzávalók:

  • 1/3 bögre csőtészta
  • 1/3 bögre víz
  • 1/3 bögre reszelt cheddar sajt
  • 2 teáskanál tej

Elkészítés:

  • Egy nagyobb bögrében a tésztára öntsd rá a vizet, majd mikrózd 6 percig, megkeverve 1, 2 és 4 percnél is!
  • Add hozzá a reszelt sajtot, majd 30-45 másodpercig mikrózd úgy, hogy a sajt teljesen megolvadjon!
  • Keverd meg jól, és végül add hozzá a tejet is!

Édes-savanyú csirke

Elsőre meghökkentőnek tűnhet, de a kínai gyorsbüfék egyik klasszikusa is elkészíthető mikróban. A BBC Good Food receptje.

Hozzávalók:

  • 9 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál malátaecet (ha nincs, balzsemecet is jó)
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 2 fokhagymagerezd darálva
  • 4 bőr és csont nélküli csirkemell felkockázva
  • 1 kis apróra vágott hagyma
  • 2 kimagozott és feldarabolt pirospaprika
  • 227 g konzervananász, lecsepegtetve
  • 100 g cukorborsó, durván szeletelve

Elkészítés:

  1. Egy nagy mikrohullámú edényben alaposan keverd össze a ketchupot, az ecetet, a cukrot és a fokhagymát a csirkével, a hagymával és a paprikával! Mikrózd 8-10 percig magas hőmérsékleten lefedetlenül, amíg a csirke el nem kezd főni és a szósz sistereg.
  2. Keverd hozzá az ananászdarabokat és a cukorborsót, majd tedd vissza a mikrohullámú sütőbe további 3-5 percig, amíg a csirke teljesen meg nem fő!

Banános angol puding

Megjött a kedved egy klasszikus brit ételhez? A BBC Good Food receptje. 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!