Facebook hozzászólás
1 675

Mogyoróvajas csicseriborsókeksz

Minap lecsapoltunk egy konzerv csicseriborsót, a leszűrt levét elhasználtuk. Maradt a borsó, amit a mélyhűtőben őriztünk eddig. Valahogy nekünk mindig több a borsó, mint a lé, a lé ugyanis kitűnő tojáspótló lévén, igen hamar elfogy, a borsó meg bezacskózva gyűlik a mélyhűtőben. Most két adagot is kivettünk, felolvasztottunk. Az egyik adagból készítettük ezt a kekszet. Nagyon könnyű, még csak liszt sem kell hozzá. Gyakorlatilag nem lehet elrontani, soha nem kell benne csalódni. Kihűlve strapabíró, akár a gyerekek uzsonnás dobozába is bekészíthető, mi magunk hurcolhatjuk az egész napos rohanásainkra, itt-ott bekapva belőle egy-egy falatot. A csicseriborsó fehérjedús, értékes élelmiszer – tette hozzá a bulkshop.hu.

Mogyoróvaja csicseriborsókrémkeksz, Kép: bulkshop
Kép: bulkshop

Hozzávalók:

1 leszűrt, alaposan lecsöpögtetett csicseriborsókonzerv
2 púpozott evőkanál szobahőmérsékletű mogyoróvaj
2 evőkanál datolyamelasz vagy más növényi szirup (ha a mogyoróvaj édesített kevesebb)
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet himalája só
1-2 kávéskanál vaníliakivonat
1 tábla étcsokoládé felezve, felét összetörve a tésztába, felét a díszítéshez / csokicsipsz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt. 180 fokon sütjük majd a kekszeket.
2. A csokoládé felét törjük/daraboljuk apróra.
3. Béleljünk ki egy hagyományos méretű sütőtepsit sütőpapírral.
4. A tört csokoládé kivételével tegyünk mindent a keverőgépbe vagy egyszerűen fakanállal keverjük össze.
5. A csokidarabokat a végén, gyengéden keverjük a masszába.
6. Formáljunk vizes tenyérrel kis gombócokat, a tetejüket egy kicsit nyomjuk le, helyezzük őket a bélelt tepsibe.
7. 10-12 perc alatt sül. Nyugodtan vegyük ki a sütőből az idő letelte után, akkor is, ha puhának tűnnek. Nem tudnak nem megsülni, ugyanis minden, ami benne van, nyersen is ehető.
8. Pihentetés/hűlés után még sokat szilárdulnak, de ez a keksz egy alapvetően puha, omlós keksz, nem fog keménnyé szilárdulni.

Jó étvágyat!

Citromos köleshab csokireszelékkel
Ismét egy gluténmentesen elkészíthető, vegán desszert a bulkshop.hu-tól. A képen látható finomságot lenhab felhasználásával, citromos ízesítéssel született. Tehetünk bele vaníliakivonatot, és pazar vaníliahabunk lesz. Tehetünk bele olvasztott csokit/kakaót, akkor csokis habunk lesz. Bármilyen gyümölcsízesítéssel is szuper, kókusszal is nagyon vagány, csak az alapot kell elkészítenünk és azt variálhatjuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!