BÍBOR AJÁNLAT
Nincs karácsony bikavér nélkül
Már csak pompás színe miatt is ott kell, hogy legyen a karácsonyi ünnepi asztalon egy palack egri bikavérnek. Tradíció, ízlés, választékosság, ez mind benne van egyetlen kortyában. De mit is kínáljunk hozzá a céges bulin, vagy az otthoni, meghitt családi vacsorán? Íme, két tökéletes tipp Egerből!
Sokan csak mindig valami nagyon nagyban gondolkodnak, pedig nem kell! Csak a kreativitásod vedd elő! Ehhez ad tanácsokat Szeredi Tamás, a Gál Szőlőbirtok & Pincészet séfje, aki nem mellesleg sommelier is.
Kezdjük a Chef meglepetésével:
Ezen a csodálatos tálon találunk kakukkfüves sajtkrémet, körözöttet, mascarponés sonkakrémet baracklekvár csatnival. Már csak egy frissen sült kenyérfalatka kell hozzá. Tálalhatod mindenkinek külön-külön tányéron, amint ez itt látható, de külön-külön tálkákban is szervírozhatod a karácsonyi házibulin. Jól illik hozzá az Egri Csillagok 2015-ös Egri Bikavére, mert könnyű, és nagyon kellemes bor.
Fogas filé halászlé tükrön:
A legtöbb hazai karácsonyi menüben szerepel a halászlé. Ki a tiszait, ki a bajait, ki a mezőföldit készíti – hogy csak hármat említsek a legismertebb hazaiak közül. Nos, Egerben, a (bor)házasítás hazájában ötvözték a tiszait a bajaival. Vagyis ez egy úgynevezett fúziós halászlé. Az alap a szegedi halászlé, amit viszont a helyi fogas és egy kis zellerpüré koronáz meg. Ami viszont a legjobban tetszett nekem: a bajait úgy idézték meg, hogy a tetejét gyufatészta helyett ropogós zellercsipsszel díszítette a shef. Elképesztően finom, és még egészségesebb is. Istenein megy hozzá a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok 2016 Egri Bikavére, a Gál Pincészet 2017-es Titi Egri Bikavér Superiorja vagy az Ostrorosbor Pincészet 2016-os Soltész Egri Bikavér Superiorja. Ez utóbbinak nemcsak zamata fog majd meg, hanem új, festmények ihlette címkéi is, melyek a nemzetközi piacon is nagy sikert arattak.
Ezt biztosan nem tudtad az egri bikavérről
Hozzászólás zárolva.