Nyári finomság: mennyei rózsaszín grépfrút szörbet
Bár a kánikula most egy kicsit visszavett, de hamarosan újra jönnek a meleg napok, úgyhogy ideje, hogy újra elkészítsünk egy finom otthoni fagyit.
A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel.
„A grépfrút jellemzően édeskés, savanykás és kesernyés ízvilágát nagyon sokat kedvelik. Frissen facsart levét főként a forró éghajlatú országokban tartják tökéletes szomjoltónak. Emellett remek fagylalt alapanyag is” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.
A rózsaszín grépfrút szörbet hozzávalói:
Körülbelül egy literre elegendő adaghoz szükség 160 g porcukorra, 375 ml liter vízre, 190 ml friss rózsaszín vagy rubintvörös, hűtött grépfrút lére, illetve egy tojásfehérjére van szükség.
Elkészítés:
Elkészítéséhez először is keverjük össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben, alacsony hőfokon történő melegítés mellett. Fontos, hogy a kevergetés folyamatos legyen, hogy a cukor teljesen fel tudjon oldódni. Miután ezt megtörtént kapcsoljuk magasabb fokozatra a főzőlapot úgy, hogy legalább két percig folyamatosan gőzölögjön a massza. Ezután tegyük hűtőbe, hogy lehűljön a mixtúra. Ha teljesen lehűlt, akkor a cukorszirupot, a grépfrútlét és a tojásfehérjét keverjük
össze egy tálban. Ezt követően állítsuk be a fagylaltgépet a kíván beállításra és keverési fokozatra. Miután a massza megfagyott, öntsük bele egy fagyálló tálba és ily módon maximum egy héten keresztül tartsuk a fagyasztószekrényben.
Ezt is készítsd el:
- Ismerd meg a fagylalt különleges történetét és készítsd el otthon az isteni házi csokifagyit!
- Egyszerű és isteni mentás avokádófagyi receptet mutatunk
- Menta csokis fagylalt, ami jól esik a kánikulában
Hozzászólás zárolva.