Facebook hozzászólás
1 189

VASÁRNAPI REGGELI

Omlett gombával, sajttal és baconszalonnával , friss házi gyökérkenyérrel

Mire felébredt a család, összeütöttem egy finom reggelit tojásokból, sajtból, szalonnával és gombával. Nem akartam rántottát, így szuflés tálkákban és sütőben sütöttem meg a következőképpen .

Omlett sonkával, gombával, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük, és a megpárolt hagymához adva kevés vízzel felöntve sózva- borsozva puhára főzzük. A tojásokat felverjük , és hozzáadjuk a tejszínt, majd alaposan elkeverjük.
A baconszalonna szeleteket egy zsírral kikent szuflés tálkába fektetjük, erre rámerünk a felvert tejszínnel kikevert tojásokból, két evőkanálnyi gombaszószt adunk hozzá,  a reszelt sajtból két csipetnyit, majd erre még egy kevés tojást adagolunk. 190 fokon előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel ) megsütjük.
Reggel sütött friss házi gyökérkenyérrel kínálta Pammer Lívia. Jó étvágyat!

Kacsamájpástétom Pammer Livi konyhájából

Kacsamájpástétom, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel, és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá egy zabos gyökérkenyeret is, mit mondjak, nem kellett sokáig eltárolnom se a pástétomot se a kenyeret.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!