VASÁRNAPI REGGELI
Omlett gombával, sajttal és baconszalonnával , friss házi gyökérkenyérrel
Mire felébredt a család, összeütöttem egy finom reggelit tojásokból, sajtból, szalonnával és gombával. Nem akartam rántottát, így szuflés tálkákban és sütőben sütöttem meg a következőképpen .
Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- egy kis fej vöröshagyma
- 2 nagyobb fej gomba
- 6 szelet baconszalonna
- egy maréknyi reszelt sajt
- himalája só
- őrölt fehérbors
- sertészsír
- 0,5-0,8 dl tejszín
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük, és a megpárolt hagymához adva kevés vízzel felöntve sózva- borsozva puhára főzzük. A tojásokat felverjük , és hozzáadjuk a tejszínt, majd alaposan elkeverjük.
A baconszalonna szeleteket egy zsírral kikent szuflés tálkába fektetjük, erre rámerünk a felvert tejszínnel kikevert tojásokból, két evőkanálnyi gombaszószt adunk hozzá, a reszelt sajtból két csipetnyit, majd erre még egy kevés tojást adagolunk. 190 fokon előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel ) megsütjük.
Reggel sütött friss házi gyökérkenyérrel kínálta Pammer Lívia. Jó étvágyat!
Kacsamájpástétom Pammer Livi konyhájából
Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel, és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá egy zabos gyökérkenyeret is, mit mondjak, nem kellett sokáig eltárolnom se a pástétomot se a kenyeret.
Hozzászólás zárolva.