Facebook hozzászólás
998

Padlizsán curry kókusztejjel

Pofon egyszerű recept, egy gyerek is bármikor elkészíti, mégis különleges, egzotikus ízvilágú étel lesz a végeredmény.

Padlizsán, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
3 db padlizsán
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál curry paszta
1 zöldségleves kocka
4 dl kókusztej
olívaolaj

őrölt bors

Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, héjastól kockázzuk falatnyi darabokra. 200 fokos sütőben egy kevés olajjal megkenve süssük a darabokat 40 percig. Közben készítsük el a mártást. Aprítsuk fel a hagymákat, süssük őket 2 evőkanál olajon 3 percig, de ne barnítsuk meg. Adjuk hozzá a curry pasztát, főzzük kevergetve egy percig, majd a keveréket öntsük fel 0,5 dl vízzel. Dobjuk bele a zöldségleves kockát, forraljuk mindezt 10 percen át. Adjuk hozzá a kókusztejet, tegyük bele a sült padlizsán kockákat, és főzzük még 10 percig az ételt. Aki szereti, tálaláskor szórhat a tetejére aprított koriander zöldet. Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.

Gomba curry
Mire a gyerekeknek elkészült a rántott csirkemell-sült krumpli vacsora, már el is felejtettem, hogy előtte tíz perc alatt megfőztem a felnőttek diétás vacsoráját is. Sajnos ez az étel is azok közé tartozik, amelyik egy cseppet sem fotogén, na de az íze! Az minden pénzt megér.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!