GYORS ÉS EGYSZERŰ
Paradicsomos tonhalas penne
Hétköznap, home office-ban nagyon fontos szempont, hogy gyorsan össze tudjunk valamit dobni. Ami csak pár hozzávalót igényel, és szélsebesen elkészül, azaz a gondolat és a tálalás között nem telik el 30 percnél több. A paradicsomos tonhalas penne ilyen.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db jó minőségű tonhal konzerv
- 40 dkg penne
- 50 dkg paradicsom konzerv (sűrített, vagy egészben eltett paradicsom is jó)
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 db fekete olajbogyó
- olívaolaj
- parmezán
- só
Olívaolajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymákat, de vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. Ahogy megérezzük a dinsztelt fokhagymák illatát, öntsük hozzá a paradicsom konzervet. Sózzuk meg, és rottyantsunk egyet rajta. Ezen a ponton tegyük hozzá a lecsöpögtetett tonhal konzerveket, és forraljuk össze. Kapcsoljuk ki alatta a tüzet, s halmozzuk bele a félbevágott olajbogyókat. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a pennét, de óvatosan, nehogy túlfőzzük, csak al dente-re, azaz jól rá lehessen harapni. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a paradicsomos-tonhalas szószt, és szórjuk meg parmezánnal.
Hozzászólás zárolva.