Facebook hozzászólás
964

GYORS ÉS EGYSZERŰ

Paradicsomos tonhalas penne

Hétköznap, home office-ban nagyon fontos szempont, hogy gyorsan össze tudjunk valamit dobni. Ami csak pár hozzávalót igényel, és szélsebesen elkészül, azaz a gondolat és a tálalás között nem telik el 30 percnél több. A paradicsomos tonhalas penne ilyen.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db jó minőségű tonhal konzerv
  • 40 dkg penne
  • 50 dkg paradicsom konzerv (sűrített, vagy egészben eltett paradicsom is jó)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 db fekete olajbogyó
  • olívaolaj
  • parmezán
Hamar kész van. Fotó: Pixabay
Hamar kész van. Fotó: Pixabay

 

Olívaolajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymákat, de vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. Ahogy megérezzük a dinsztelt fokhagymák illatát, öntsük hozzá a paradicsom konzervet. Sózzuk meg, és rottyantsunk egyet rajta. Ezen a ponton tegyük hozzá a lecsöpögtetett tonhal konzerveket, és forraljuk össze. Kapcsoljuk ki alatta a tüzet, s halmozzuk bele a félbevágott olajbogyókat. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a pennét, de óvatosan, nehogy túlfőzzük, csak al dente-re, azaz jól rá lehessen harapni. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a paradicsomos-tonhalas szószt, és szórjuk meg parmezánnal.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!