Facebook hozzászólás
366

Pasta carbonara

Pillanatok alatt elkészül – a leghosszabb időt a tészta megfőzése igényli. Mindenképpen érdemes olasz tésztát használni hozzá, ami durum lisztből készült, egészen más lesz az állaga, mint a tojásos tésztával.

Pasta carbonara, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók 4 személyre:
2 tojássárgája
2 dl tejszín
8-10 dkg jó minőségű sonka apróra vágva
bacon ízlés szerint (kb. 6-8 dkg), szintén kis kockákra metélve
olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
50 dkg olasz tészta (spagetti, bavette)

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a szalonnát és a sonkacsíkokat, amikor készen van, egy gerezd fokhagymát nyomunk rá, majd az időközben al dente főzött tésztával összekeverjük. Egy tálban összekeverjük a tejszínt és a tojássárgát, valamint a reszelt sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, pici bazsalikommal, és/vagy oreganoval, majd ezt a keveréket a forró tésztára öntjük. Átkeverjük, tálaljuk. A tányéron megszórhatjuk még reszelt sajttal.

Spagetti szárított paradicsommal és chorizóval
Elsőre talán furának tűnik egy spagetti, amiben paradicsom is van, meg tejszín is, de higgyétek el, igazi ízorgia, amit ez a két hozzávaló létrehoz. Ha hozzájuttok chorizóhoz, az nagyon klassz, de paprikás szalámival helyettesíthető. Ezt az olasz tésztát is próbáld ki, nem bánod meg!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!