Pogi Piroska kosarába
Mindig is jobban szerettem sós sütiket sütni. Valahogy több sikerélményem is volt tőle! Ez a vendégváró igazán gyors, nem kíván nagy szakértelmet, de sok lesz belőle, és még másnap is nagyon finom! Próbálkozhatsz más magokkal is, és a tehéntúrót is kipótolhatod juhtúróval.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 40 dkg olvasztott, majd lehűtött vaj
- 2 tojás a tésztába, +1 a pogácsák tetejére
- 3 dkg friss élesztő 0,5 dl langyos tejjel, pici cukorral felfuttatva
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
Az összes alapanyagot jól összegyúrom. Folpackkal letakarom, és fél órára beteszem a hűtőbe. Alaposan liszteztem a gyúródeszkát, és kb. egy ujjnyi vastagra kinyújtom. A pogácsák tetejére félretett harmadik tojást verem egy villával, és megkenem vele a tésztát. Kettőbe hajtom, majd kinyújtom kb. másfél-két ujjnyi vastagra. Előkapok egy kisebb pogácsaszaggatót, és nekiállok a szaggatás nemes műveletének. Sütőpapírral kibélelt tepsikbe rakom a cuki pogácsákat. Megkenem a tejüket a maradék tojással, és mindegyik tetejére szórok pár szem lenmagot. 200 fokra előmelegített sütőben kisütöm, de óvatosan, ne égjen meg, ne száradjon ki! Ha a tetejük pirosas, és a talpuknak is van már egy kis színe, akkor kész! Kikapom a sütőből, és már teszem is be a következő tepsit, ugyanis lesz belőle bőven! Sőt, még másnap is nagyon jó! Én imádom! Ezzel mentem a minap vendégségbe. Egy kis kosárkába raktam, konyharuhával letakartam, és még akkor is langyos volt, mikor megérkeztem. Tisztára, mint egy született feleség!…
Hozzászólás zárolva.