Facebook hozzászólás
451

Póréhagymafelfújt – az isteni és gyors egytálas

Hagymát együnk hagymával, főként ha az influenzát szeretnénk megelőzni! Ez a gyors egytálétel nemcsak finom, hanem egészségmegőrző is. Szerintünk a család kedvence lesz.

Kép: pixabay

Hozzávalók

4 szál póréhagyma
20 deka sovány füstölt hús
3 tojás
1 tojássárgája
2,5 deci tejföl
5 deka frissen reszelt parmezán sajt
só, bors
egy csipetnyi  Cayenne-bors
egy csipetnyi őrölt szerecsendió
vaj (vagy margarin) a tál kikenéséhez

Elkészítése

A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és körülbelül 3 centi vastag szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő bő, sós vízben 3 percig blansírozzuk. Szitán átszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.
A füstölt húst kis kockákra vágjuk.
A tojást a tojássárgájával, a tejföllel, a sajttal, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a Cayenne-borssal felverjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a póréhagymát, meghintjük a füstölthúskockákkal, majd az egészet leöntjük az előbb felvert masszával. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 40 percig sütjük.

A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

További ínycsiklandó receptek!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!