Póréhagymafelfújt – az isteni és gyors egytálas
Hagymát együnk hagymával, főként ha az influenzát szeretnénk megelőzni! Ez a gyors egytálétel nemcsak finom, hanem egészségmegőrző is. Szerintünk a család kedvence lesz.
Hozzávalók
4 szál póréhagyma
20 deka sovány füstölt hús
3 tojás
1 tojássárgája
2,5 deci tejföl
5 deka frissen reszelt parmezán sajt
só, bors
egy csipetnyi Cayenne-bors
egy csipetnyi őrölt szerecsendió
vaj (vagy margarin) a tál kikenéséhez
Elkészítése
A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és körülbelül 3 centi vastag szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő bő, sós vízben 3 percig blansírozzuk. Szitán átszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.
A füstölt húst kis kockákra vágjuk.
A tojást a tojássárgájával, a tejföllel, a sajttal, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a Cayenne-borssal felverjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a póréhagymát, meghintjük a füstölthúskockákkal, majd az egészet leöntjük az előbb felvert masszával. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 40 percig sütjük.
A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.
További ínycsiklandó receptek!
Hozzászólás zárolva.