Facebook hozzászólás
453

Részeges túrós zabpalacsinta

Amikor egy hagyományos túrós palacsinta mellé egy zseniális ötlet nyomán tojáslikőr sodó kerül, na, az maga a mennyország.

Túrós palacsinta, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók a palacsintához (kb. 5-6 db):
20 dkg zabliszt,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
2 db tojás,
1 csipet só,
0,5 dl olaj + egy kevés a sütéshez
Töltelékhez:
250 g túró,
2 dl tejföl,
1 citrom,
édesítés ízlés szerint,
0,5 cm vanília rúd, vagy 1 mk vanília aroma
Tojáslikőrös sodó:
1 tasak vaníliás pudingpor,
500 dl tej,
200 g tojáslikőr
Díszítéshez: édesítőszer, 1 citrom héja
Hozzávalók:
A palacsintához a hozzávalókat összekeverem, rúdmixerrel szoktam még az egészet tökéletesen homogénná keverni. Hagyom állni kb. 20 percet, majd szokásosan serpenyőben kisütöm.
A sodóhoz egy nagyon  kevés tejben a pudingport elkeverem, a többi tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatom a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett besűrítem. Hagyom langyosra hűlni, majd újra átkeverem és hozzáöntöm a tojáslikőrt és rúdmixerrel összekeverem, hogy teljesen sima öntetet kapjak. Nem használtam hozzá plusz édesítést, mert a tojáslikőr is édes, de amennyiben szeretnél, akkor tehetsz.
A töltelékhez amennyiben a túró nagy darabokból áll, akkor egy szűrőn áttöröm, majd hozzákeverem a tejfölt, a vanília rúd kikapart magjait, az édesítést és belereszelem a citrom héját is, majd a citrom levét is kinyomom.

Megtöltöm a palacsintákat, tálalom a sodóval, végül a tetejét édesítővel megszórom és a citrom hosszúra reszelt héjával díszítem.

Kata többi receptje itt található.

Amerikai palacsinta
1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog, ahogy az első pillanattól kezdve.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!