Sajtos burgonya
Rengeteg szakácskönyvem van, van internetes receptgyűjteményem is, amit időről időre átlapozok, újabb ötletek után kutatva. Így került elém ez a recept, amit azonnal meg is valósítottam, kicsit átdolgoztam az ízlésünk szerint, és azóta is imádjuk.
Hozzávalók:
1 kg jó minőségű, nem szappanos krumpli
10 dkg vaj
1 vöröshagyma apróra vágva
20 dkg bacon apró kockákra vágva
1,25 dl száraz fehér bor
1,5 dl tejszín
30-35 dkg vegyes sajt, nálunk most cheddar és trappista
1,5 teáskanál füstölt pirospaprika
Elkészítés:
A krumplit vágjuk kockákra, és sós vízben főzzük öt percig. Ezután szűrjük le, és tegyük egy nagy tálba. A vajon pároljuk néhány percig a hagymát, adjuk hozzá a bacont, süssük együtt öt percig őket, majd keverjük a krumplihoz. Keverjük össze a tejszínt, a paprikát és a reszelt sajtot, borsozzuk kissé, öntsük a hagymás krumplira, és az egészet öntsük egy kivajazott sütőtálba. Megtehetjük a keverést már a sütőtálban is, ezzel mosogatnivalót spórolunk. 180 fokos sütőben fólia alatt süssük az ételt 25 percig, majd a fóliát eltávolítva még 20 percet kapjon. Addigra a krumpli puha lesz, a sajtok csodásan megolvadnak. Bármilyen húsételhez ajánlom köretnek, mi savanyúsággal főételként fogyasztottuk.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.