Facebook hozzászólás
1 853

Sonkás, sajtos palacsinta – maradékokból

Semmi se vesszen kárba, főleg ne a húsvéti sonka. Számtalan felhasználási mód közül, most ezt az egyszerű  palacsintás megoldást választottuk. Imádni fogjátok!

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 20 deka liszt
  • 4 deci tej

Töltelék:

  • 20 deka sonka
  • 25 deka sajt
  • 2 dl tejföl + 2 dl főzőtejszín
  • oregáno

Elkészítés:
A megadott anyagmennyiségből kb.8 darab palacsintát sütünk. A sonkát apróra vágjuk, ízlés szerint le is darálhatjuk, összekeverjük 20 deka reszelt sajttal, a tejföllel, ízesítjük egy pici sóval, majd megtöltjük vele a palacsintákat. A palacsinta széleit szorosan behajtjuk, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki belőle. Hőálló edénybe rakjuk őket,(egy pici olajat vagy margarint tehetünk az aljába) ráöntjük a főzőtejszínt, és megszórjuk egy kevés (kb 5o gr ) sajttal, és egy pici oregánóval. Magas hőfokon 1o-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tavaszi vitaminsalátával tálaljuk.

Tipp: Ízlés szerint a töltelékbe kerülhet még a főtt tojásokból is.

A húsos zabpalacsintát kóstoltad már? Akár ilyen „zabos” változatba is betöltheted a sonkát. Ízleni fog!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!