Sonkás, sajtos palacsinta – maradékokból
Semmi se vesszen kárba, főleg ne a húsvéti sonka. Számtalan felhasználási mód közül, most ezt az egyszerű palacsintás megoldást választottuk. Imádni fogjátok!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 20 deka liszt
- 4 deci tej
- só
Töltelék:
- 20 deka sonka
- 25 deka sajt
- 2 dl tejföl + 2 dl főzőtejszín
- oregáno
Elkészítés:
A megadott anyagmennyiségből kb.8 darab palacsintát sütünk. A sonkát apróra vágjuk, ízlés szerint le is darálhatjuk, összekeverjük 20 deka reszelt sajttal, a tejföllel, ízesítjük egy pici sóval, majd megtöltjük vele a palacsintákat. A palacsinta széleit szorosan behajtjuk, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki belőle. Hőálló edénybe rakjuk őket,(egy pici olajat vagy margarint tehetünk az aljába) ráöntjük a főzőtejszínt, és megszórjuk egy kevés (kb 5o gr ) sajttal, és egy pici oregánóval. Magas hőfokon 1o-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tavaszi vitaminsalátával tálaljuk.
Tipp: Ízlés szerint a töltelékbe kerülhet még a főtt tojásokból is.
A húsos zabpalacsintát kóstoltad már? Akár ilyen „zabos” változatba is betöltheted a sonkát. Ízleni fog!
Hozzászólás zárolva.