Facebook hozzászólás
494

Spórolós gnocchi száraz kenyérből

Én abszolút az újra felhasználás híve vagyok, akkor is ha éppen ételekről van szó. Ezért is ajánlom a figyelmébe mindenkinek a következő receptet, melyhez kapóra jön a megmaradt és már kiszikkadt kenyér.

Nemcsak pénzt, de bizony időt is spórolhatunk ezzel az étellel, hiszen a gnocchi elkészítése nem bonyolult, ám egy kissé macerás. Ha nincs kedvünk éppen főtt krumplit reszelgetni, akkor jól jöhet némi száraz kenyér, melyből szintén elkészíthető ez a fincsi tésztaétel. Mi most spenótot adtunk még hozzá ízesítésképpen, de elkészíthetjük paradicsommal is. Lássuk hogyan!

Spórolós gnocchi száraz kenyérből
spenotós gnocchi
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

20 dkg szikkadt kenyér
35 dkg mélyhűtött spenót
1 fej vöröshagyma
1 szál friss zsálya
8 dkg liszt
2 tojás
1 dl tej
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
5 dkg vaj
őrölt bors, só

Elkészítés:

A kenyeret szétmorzsoljuk egy nagy tálban, majd ráöntjük a langyos tejet és 30 percig állni hagyjuk, míg megpuhul. Egy lábasban felforralunk körülbelül kétujjnyi enyhén sós vizet, beletesszük a még fagyott spenótot, és hagyjuk lassan felengedni. Ezután egy szűrőben lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és apróra vágjuk. Az apróra vágott, és vajon megpirított hagymához hozzáadjuk a spenótot, majd öt percig együtt pirítjuk őket. A kenyérmasszát egy fakanállal alaposan szétnyomkodjuk, belekeverjük a tojásokat, a parmezán felét és a lisztet. A végén jöhet a spenót is. Ha a massza nem elég szilárd, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Két kanál segítségével hosszúkás „gnocchikat” formázunk belőlük, és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. A vajat megolvasztjuk, beledobjuk a zsályát. A gnocchikat szűrőkanállal kivesszük, egy mélytányérba tesszük, megöntözzük a fűszeres vajjal, rászórjuk a maradék parmezánt, és ínyencek akár egy icipici fahéjjal is megbolondíthatják.

Még több tésztaétel:

Túrós csusza házi tésztából
Isteni padlizsános-ricottás spegetti

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!