Tápióka puding málnával
A tápiókát a maniókából állítják elő. Készítenek belőle lisztet, szirupot és keményítőt. Remek puding alapanyag és Keleten legalább olyan népszerű, mint a rizs.
Hozzávalók:
12 dkg tápióka gyöngy
1 kis doboz kókusztej
cukor/édesítő
30 dkg málna, vagy más gyümölcs
Elkészítés:
A gyöngyöket beáztattam hideg vízbe, úgy egy órát tölthettek a tálban. Aztán leszűrtem, átöntöttem egy lábasba, felöntöttem a kókusztejjel, felforraltam. Szorgosan kavargattam, menet közben adtam még hozzá tehéntejet, mert a gyöngyöcskék igencsak szomjasnak bizonyultak, majd amikor néhány perc múlva átlátszóak és puhák lettek, hozzáadtam a cukrot. Addig kóstolgattam, amíg elég édesnek nem találtam a pudingot.
Közben 30 dkg málnát felfőztem, adtam hozzá egy kevés cukrot és egy mokkáskanálnyi zselésítőt.
Fagylaltos poharakba csíkosra rétegeztem a málnát és a pudingot, majd behűtöttem néhány órára.
Számtalan variációban készíthetjük a fenti édességet, bármilyen gyümölccsel finom, de bírja a vaníliát, fahéjat. Gyakorlatilag olyan, mint a mi tejberizsünk, csak kevésbé hosszadalmas a főzése.
Hozzászólás zárolva.