Facebook hozzászólás
1 228

Tápióka puding málnával

A tápiókát a maniókából állítják elő. Készítenek belőle lisztet, szirupot és keményítőt. Remek puding alapanyag és Keleten legalább olyan népszerű, mint a rizs.

Tápióka puding eperrel, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
12 dkg tápióka gyöngy
1 kis doboz kókusztej
cukor/édesítő
30 dkg málna, vagy más gyümölcs

Elkészítés:
A gyöngyöket beáztattam hideg vízbe, úgy egy órát tölthettek a tálban. Aztán leszűrtem, átöntöttem egy lábasba, felöntöttem a kókusztejjel, felforraltam. Szorgosan kavargattam, menet közben adtam még hozzá tehéntejet, mert a gyöngyöcskék igencsak szomjasnak bizonyultak, majd amikor néhány perc múlva átlátszóak és puhák lettek, hozzáadtam a cukrot. Addig kóstolgattam, amíg elég édesnek nem találtam a pudingot.
Közben 30 dkg málnát felfőztem, adtam hozzá egy kevés cukrot és egy mokkáskanálnyi zselésítőt.
Fagylaltos poharakba csíkosra rétegeztem a málnát és a pudingot, majd behűtöttem néhány órára.
Számtalan variációban készíthetjük a fenti édességet, bármilyen gyümölccsel finom, de bírja a vaníliát, fahéjat. Gyakorlatilag olyan, mint a mi tejberizsünk, csak kevésbé hosszadalmas a főzése.

 

Chia puding reggelire – egészséges és finom
Utálom a superfood kifejezést, de ez a chia kifogott rajtam, mert úgy tűnik, ez igazi superfood. Előre szólok, először kisebb mennyiséget érdemes venni, mert el tudom képzelni, hogy kicsit kocsonyás, zselés állaga nem mindenkinek jön be. Nekem nagyon ízlik, állandó reggeli lesz, amíg csak van gyümölcs, amivel meg lehet koronázni.

 

Mentés



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!