BOLONDOS BULIHOZ
Tépkedős sajtos-hagymás cipó
Nemes egyszerűséggel csak tépkedősnek hívom ezt az ötletes felhasználását a cipónak. Forrón megtépkedni a sajttal és hagymával gazdagon megszórt kockákat baráti összejöveteleken vagy csak egy délutáni kávézás idején… Pammer Lívia ezt ajánlja!
Hozzávalók:
- 1 darab cipó
- legalább 20 deka sajt-, én goudát használtam
- 10 deka házi vaj (vagy teavaj)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 2 szál újhagyma
- schnidling
- olivaolaj
Elkészítés:
A cipót bevagdossuk kb 1 cm közökkel úgy, hogy a cipó alját ne vágjuk át, majd átlósan is ugyanígy. A puha vajba belereszeljük a pucolt fokhagymagerezdeket, sózzuk, majd kissé visszadermesztjük, hogy vékonyra fel tudjuk majd szeletelni. Az újhagymát karikákra vágjuk, a sajtot apróra reszeljük. A hideg fűszervajat szeleteljük, és a vágásokba illesztjük. Szinte mindegyik résbe tettem egy-egy szeletet. A reszelt sajtot és a karikázott újhagymát is a résekbe tömködjük. Mehet bele gazdagon a sajtból! A cipó tetejét kevés olivaolajjal meglocsoltam. Sütőlemezre olivaolajat csorgatunk kb. 1 evőkanálnyit, ráfektetjük a cipónkat, és 190 fokon aranyszínűre sütjük. A sajtunk szépen a rések közé fog sülni, a fűszervaj pedig átitatja a cipócskánkat. Apróra vágott friss snidlinggel megszórtam tálaláskor. Ropogós kéreg és ízletes fűszervajas olvadt sajt egy kis újhagymával … már kiszedni is élmény a falatkákat. Amikor a falatkákat eltüntettük, és az alja megmaradt erre is reszeltem egy kis sajtot, és visszadugtam megsülni, majd felszeleteltem. Elfogyott! Nektek is jó étvágyat kíván hozzá Pammer Lívia!
Dürüm csirkehúsból
A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk. Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Ott választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis arannyal az egészet. Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből. Pammer Lívia konyhájának egyik gyöngyszeme következik!
Hozzászólás zárolva.