Facebook hozzászólás
3 845

LÉLEKMELEGÍTŐ

Tojásleves franciásan

Hasonló a mi savanyú tojáslevesünkhöz, de itt a fanyar ízt mustárral hozzák létre. Nem bonyolult a recept, de nagyon ízletes, és különleges ételt tudunk készíteni. Kicsit savanykás, de testes, laktató leves, eltérve a megszokott ízektől. Igazi finomság Max konyhájából.

Francia tojásleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, és kis kockákra vágom. Kevés olajon üvegesre párolom, közben sózom, borsozom. Amíg párolódik, addig felaprítom a fokhagymát és a zöld fűszereket. A hagymához adok két evőkanálnyi mustárt, azt is lepirítom egy kicsit, majd egy kevés vízzel, ami ellepi, felengedem. Kis lángon puhára főzöm a hagymát, hozzáadom a fokhagymát és a zöldfűszereket. Felengedem még vízzel, kb. 1 liternyi legyen. A lisztet egy kevés vízzel és a tejföllel csomómentesre keverem, majd behabarom vele a levest. Összeforralom, majd a levesbe egyesével beleöntöm a tojásokat. Nem keverem, hogy minél kevésbé törjön a fehérjére. Főzöm 4-5 percet, megkóstolom, ha kell, utóízesítem. Ha nem elég fanyar, tehetünk még bele mustárt vagy citromlét. Hozzáadok egy darabka vajat, és lezárom az energiát.

Pirítóssal tálalom.

Jó étvágyat kíván: Max

Fűszeres camambert-tel töltött táska

Fűszeres camembert-tel töltött táska, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Szeretem a camembert sajtot, minden formában. Ezt a franciás beütésű, pillekönnyű tésztát egyszerűen imádom. Nagyon gyorsan elkészíthető, és jól variálható étel. A gyereknek is pompás uzsonna lesz belőle!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!