LÉLEKMELEGÍTŐ
Tojásleves franciásan
Hasonló a mi savanyú tojáslevesünkhöz, de itt a fanyar ízt mustárral hozzák létre. Nem bonyolult a recept, de nagyon ízletes, és különleges ételt tudunk készíteni. Kicsit savanykás, de testes, laktató leves, eltérve a megszokott ízektől. Igazi finomság Max konyhájából.
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 2 kis fej fehér hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- mustár
- liszt
- tejföl
- (olíva) olaj, vaj
- só, bors
- bazsalikom, zsálya, petrezselyem, rozmaring (vagy provanszi fűszerkeverék)
Elkészítés:
A hagymát megtisztítom, és kis kockákra vágom. Kevés olajon üvegesre párolom, közben sózom, borsozom. Amíg párolódik, addig felaprítom a fokhagymát és a zöld fűszereket. A hagymához adok két evőkanálnyi mustárt, azt is lepirítom egy kicsit, majd egy kevés vízzel, ami ellepi, felengedem. Kis lángon puhára főzöm a hagymát, hozzáadom a fokhagymát és a zöldfűszereket. Felengedem még vízzel, kb. 1 liternyi legyen. A lisztet egy kevés vízzel és a tejföllel csomómentesre keverem, majd behabarom vele a levest. Összeforralom, majd a levesbe egyesével beleöntöm a tojásokat. Nem keverem, hogy minél kevésbé törjön a fehérjére. Főzöm 4-5 percet, megkóstolom, ha kell, utóízesítem. Ha nem elég fanyar, tehetünk még bele mustárt vagy citromlét. Hozzáadok egy darabka vajat, és lezárom az energiát.
Pirítóssal tálalom.
Fűszeres camambert-tel töltött táska
Szeretem a camembert sajtot, minden formában. Ezt a franciás beütésű, pillekönnyű tésztát egyszerűen imádom. Nagyon gyorsan elkészíthető, és jól variálható étel. A gyereknek is pompás uzsonna lesz belőle!
Hozzászólás zárolva.