Tőkehalas paradicsomos fussili csemegekukoricával
Őrülten jó egy recept, ami most következik Steffel Csaba konyhájából. Miért is ne lenne jó? Van benne hal, kukorica, tészta is. Ráadásul a hűtőben bármikor ott a hal, a konyhaszekrényben csücsül a tészta, amit csak ki kell főzni! Pillanat alatt mesés étel kerekedik belőle! Ugorj neki!
Hozzávalók:
- 25 dkg színes fusilli (vagy orsó tészta)
- 80 dkg friss tőkehalfilé (ez kb. 1 kiló fagyasztott, kiolvasztva)
- 40 dkg paradicsom
- 20 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 3 ek balzsamecet
- kakukkfű
- bors, só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A halfiléket az ujjainkkal eltépkedjük, „szétmorzsoljuk”, !!! ezt azért is az ujjainkkal végezzük, hogy garantáltan szálkamentes legyen !!!, de utána még késsel is megcsapkodhatjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, és egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük párolni, pár perc után meglocsoljuk balzsamecettel, hozzáadjuk a halat, kakukkfűvel és borssal ízesítve kb. 10 percig lassan pároljuk, főzzük. Aztán beleborítjuk a kukoricát, és a kifőtt tésztát, alaposan összeforgatjuk, majd forrón tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk sajttal, bár én ezt most kihagytam.
Óvatosan mondom, mielőtt le Jamie-ztek, egy ici-pici, nem sok, ippeg csak alig, az íze miatt, jól áll néki a chili is Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.