MEGLEPETÉS
Van új a cukkini alatt
Kudarcot vallottak a béketárgyalások, a reszelő újból támadásokat indít… A cukkini amíg és ahogy tudja tartja magát, ám még mindig vannak tartalékai. Íme egy példa Steffel Csabától.
Hozzávalók:
- 4 adag lazacfilé
- 40 dkg cukkini
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
- 1/2 citrom
- 25 dkg rizs
- 10-15 dkg sárgarépa
- 1 cs snidling (metélőhagyma)
- fehérbor (kb.1 dl)
- szerecsendió
- só
Elkészítés:
A lazacfiléket megcsepegtetjük a citromlevével, besózzuk és egy olajozott tepsibe tesszük, egy kevés fehérbort vagy vizet öntünk alá.
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, ráütjük a tojásokat, sózzuk és szerecsendióval ízesítjük, összekavarjuk, reszelt citromhéjjal pikánssá tesszük. Az így kapott masszát ügyesen elosztjuk a lazacfilék tetején és gázsütő 6-os fokozatán 20-25 perc alatt megsütjük.
A sárgarépát apró kockákra daraboljuk, hagyományos módon, a rizzsel együtt készítjük el, és a végén aprított snidlinget keverünk hozzá.
Egyszerűen imádni való! Jó étvágyat kíván Steffel Csaba!
Mediterrán zöldséges halleves
Akkor ismét tegyünk azért, hogy több hal fogyjon! Ez a recept egy andalúz tapas-bárból származik, kicsit átírva a hazai lehetőségekre. Meg lehet vele mutatni a hal ezernyi arcát, és azt hogy van a halászlén kívül is halleves. Érdemes tömör húsú hallal dolgozni, és amikor az edénybe kerül, akkor már csak óvatosan keverjük, de inkább rázogassuk.
Hozzászólás zárolva.