Vegán, gluténmentes kakaós csiga
Igazán jól fog jönni ez a vegán, gluténmentes kakaós csiga recept azoknak, akik ilyen diétára szorulnak. Egy próbát mindenképp érdemes tenni vele, még az is lehet, hogy lecseréled a régi receptedet erre.
Hozzávalók (20 db kakaós csigához)
70g mandula liszt / földimandula liszt
70g kölesliszt
70g barna rizsliszt
2 ek. útifű maghéj
2 ek. lenmag, frissen darálva
180g víz
4 ek. olívaolaj (kapható boltjainkban)
csipet só
10g élesztő
2 ek. kakaó
4 ek. eritritol (Bővebben az eritritolról: konyhalap.hu/eritritol/)
kb. 40g kókuszzsír, olvasztva
Elkészítés
– A lenmagot daráld le és pár evőkanál vízzel összekeverve készíts belőle „lenmag-tojást„: kézi habverővel kevergesd, amíg zselés, tojásfehérje-szerű állaga lesz.
– A langyos vízben keverd el az élesztőt és tedd félre.
– Mérd a liszteket egy nagyobb keverőtálba: a földi mandula liszttel kezd, mert ez mindig csomós egy kicsit, ezeket lapítsd szét egy kanállal. Aztán mehet bele a többi liszt és a só.
– Az élesztős vízben keverd el az útifű maghéjat és az olívaolajat.
– A folyékony keveréket öntsd a lisztre, add hozzá a lenmag-tojást is és dolgozd össze a tésztát. Letakarva tedd félre kelni kb. 30 percre.
– A töltelékhez a kakaóport és az eritritolt keverd el annyi olvasztott kókuszzsírral, hogy jól kenhető masszát kapj.
– A tésztát két részletben nyújtsd ki és kend meg a töltelékkel: az egyik oldalán egészen a széléig, majd erről az oldalról tekerd fel. Érdemes fólián vagy szilikon sütőlapon nyújtani, mert azzal könnyebb lesz feltekerni!
– Vágj kb. 1 centi széles csigákat, tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és letakarva hagyd kelni, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra.
– Süsd a csigákat 180 fokon alul-felül sütéssel 20 percig.
Megjegyzés: Kihűlés után le kell takarni, hogy ne száradjon ki, így viszont 3-4 napig is finom.
Ez pedig egy hagyományos verzió, nem leveles tésztás, hanem túróval készült alapból. Próbáld ki, szeretni fogod! Kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.