Facebook hozzászólás
1 294

Wellington bélszín karácsonyra

Jöjjön akkor egy újabb nagy klasszikus a sorban, a Wellington bélszín, amelyet nemcsak karácsonyra lehet elkészíteni, de ilyenkor nagyon ajánlott.

Mit főzzünk karácsonyra? Jöhet egy finom bélszín? A bélszín az a húsfajta, mely talán a legtöbb vitát váltja ki gasztronómiai körökben. Nem véletlen, hogy a legtöbb főzős vetélkedőben rendszeresen feltűnik egy bélszínnel kapcsolatos feladat, hiszen minden séfnek meg van a sütéséhez alkalmazott egyedi módszere. A bélszínételek elkészítésének egyik legkedveltebb módja a Weelington bélszín, amikor is finom gombapéppel vonjuk be e nemes húst, majd leveles tésztába burkolva megsütjük. Eredetileg marha bélszínből készül, de a pénztárcabarát változatban helyettesíthetjük sertés szűzzel is. De lássuk miről is van szó egész pontosan.

Wellington bélszín karácsonyra
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

1 szép bélszín, kb 80 dkg
50 dkg friss gomba
Kb. 12 szelet jó minőségű, vékonyra szelt, füstölt sonka
1 csomag vajas leveles tészta
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál mustár
kevés liszt
só, bors

Elkészítés:

Előkészítjük a húst. Levágjuk a felesleges részeket, hártyákat és a két végét is, hogy hengerszerű formája legyen. Egy tányérba sót és őrölt borsot szórunk, majd ebbe beleforgatjuk a húst. Az olajt felforrósítjuk, majd a húst kérgesítjük, minden oldalát, még a végeit is pár percig átsütjük, hogy szép barna kérge legyen, amely lezárja a rostokat és képes megtartani a hús levét. Ha ez meg van, félretesszük pihenni a húst, addig megcsináljuk a gombapépet. A gombát aprítóba tesszük, ledaráljuk, majd egy serpenyőben forró vajon lepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. A munkalapra kiterítünk egy fóliát, melyre ráterítjük a sonkaszeleteket, majd erre rásimítjuk a gombapépet is, a bélszínt bekenjük mustárral, majd a kiterített gombapépre helyezzük. A fólia segítségével feltekerjük a bélszínhengert, majd kb. egy órára betesszük a hűtőbe. Kiterítjük a vajas tésztát, a bevont bélszínt kicsomagoljuk a fóliából, a tészta közepére helyezzük és betakarjuk a tésztával. A tésztabatyut bekenjük egy felvert tojással, tetejére egy kés segítségével barázdákat húzunk. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, ha médiumra szeretnénk sütni a húst, akkor ez körülbelül 30 percet vesz igénybe. Ha kész, hagyjuk hűlni és csak ezután szeleteljük fel.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!