Facebook hozzászólás

SVÉD RECEPT

Bodzaszörp “lagomosan”

Mi az a lagom? A svéd életérzés! A nem túl kevés, a nem túl sok – az éppen elég gondolkodásmódja. Linnea Dunne fantasztikus könyve bepillantást ad a skandináv ország gondolkodásmódjába, ami életük egészét áthatja. Ez természetesen a konyhájukra is jellemző. Nálunk már virágzik a bodza, nézzük, hogy készítik a szörpöt a svédek?

Ahogy a könyvben olvashatjuk, a bodzavirág frissítő hatású, nyárias és hihetetlenül sokoldalú – ráadásul ingyen szedhetjük a parkokban és a mezőn, ha kedvünk van egy gyűjtögetős kiránduláshoz. mellesleg a gyűjtögetés is hozzátartozik a svéd életfilozófiához!

Bodzaszörp, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Elkészítés:

Úgy lesz 2 liter szörpöd, ha első lépésként a 20 db bodzavirágot, a 3 felszeletelt citromot és a 25 g cirtomsavat egy nagy hőálló tálba teszed. Második lépésként tégy egy liter vizet egy lábasba, abba 1 kg kristálycukrot, és lassan forrald fel. Közben keverj egyet-egyet rajta, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ha kész, a szirupot öntsd rá az alapanyagokra, majd keverd jól össze, és hagyd kihűlni. Folpackkal lefedve hagyd összeérni egy éjszakára. Szűrd át egy muszlinanyagon, majd töltsd steril és légmentesen zárt üvegekbe. Hűvös helyen akár hat hónapig is eláll. Egészségetekre!

Mint egy svéd nyári lak

Lobby, Kép: Skanska
Lobby, Kép: Skanska

A munkahelyi egészséget és jóllétet szolgálja az új lobby-koncepció. A cél, hogy egy irodaházba belépve a hall ne egy váróterem vagy irányítóközpont érzetét keltse, hanem egy kedves üdvözlő helyiségét. A világszerte elismert Henning Larsen építészei a Skanskával karöltve olyan teret alkottak, amelyben úgy érezhetjük magunkat, mint egy hamisíthatatlan svéd nyári lakban.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!