FŐZELÉK ÉS FINOM
Finomfőzelék brokkolival és sült csirkemellel
Tegnap főzeléket kívántam és finomat. Lám, ez kerekedett ki Steffel Csaba konyhájából. Már érzem is az ízét a számban! Irány a konyha!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 db 50 dkg-os brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 szál – 15 dkg sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 2 ek liszt
- 1 tk kristálycukor
- majoránna
- szerecsendió
- bors, só
- vaj
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük; a szükség szerint megtisztított szárrészét pedig apró kockákra daraboljuk. A sárgarépát és a burgonyát szintén megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a fokhagymát felaprítjuk.
Egy jó kanálnyi vajon finoman „lepirítjuk” a sárgarépát és a brokkoliszár-kockákat, hozzáadjuk a fokhagymát, elkavarjuk, aztán a burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Amikor már haraphatóvá főtt a burgonya és a répa, a brokkoli-rózsákat is beletesszük, ismét felöntjük vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon puhára főzzük. (A brokkoli-rózsák könnyen szét főhetnek, és akkor illúziórombolóan nézhetnek ki! Szerintem néhány perc elég neki, és ugyi itt sem baj, ha finoman roppanós marad!
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel a főzelékünket besűrítjük; frissen reszelt szerecsendióval és kristálycukorral zamatossá tesszük.
Közben egyszerűen sóval, borssal ízesített csirkemell szeleteket sütünk, és a főzelékhez kínáljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek tudója!
Brokkolival és kis bimbóval mire megyünk?
Bizonyos zöldségek csökkenthetik az érelmeszesedés és az ezzel összefüggésben a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint sosem késő egészségesebb szokásokat kialakítani és időben kell meggyőződni az érelmeszesedés mértékéről is.
Hozzászólás zárolva.