HÚSVÉTI FOGÁS
Medvehagyma és csibe, azaz az ízek netovábbja
„Szóval, azt hiszem, ebbe az ételbe (majdnem gondolkodás nélkül) minden finomságot beletettem. A medvehagymának eleve szezonja van. A gombát imádom a fehérborral. A bársonyos tört burgonyáról csak annyit, hogy a meglátni és megszeretni kategóriájába tartozik. A burgonyáról, azért még annyit, hogy ezt a köretet, szlovén kollégáktól lestem el. Lényegében tört burgonya, ami leves (levesben főtt) zöldségekkel együtt kell összetörni, illetve ez adja meg a „bársonyos” ízvilágát.” Így ajánlotta húsvéti receptjét az őrülten jó ételek szakértője.
Hozzávalók:
- 4 db, 15-18 dkg csirkemell
- 10-12 szál medvehagyma
- 8 szelet bacon
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg sárgarépa (vagy leveszöldség)
- 20 dkg gomba
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 ek. liszt
- 1 dl fehérbor
- őrölt kömény
- majoránna
- bors, só
Elkészítés:
A csirkemelleket egy éles késsel, ügyesen felvágjuk, szétnyitjuk, gyengén megklopfoljuk, és a belső felüket megsózzuk, megborsozzuk, aztán szépen rájuk fektetünk 2-3 szál medvehagymát, majd feltekercseljük, és baconba göngyöljük őket.
Egy tepsit kiolajazunk, belepakoljuk a tekercseinket, egy kevéske vizet öntünk alá, és fóliával befedve 25-30 percig, gázsütő 4. fokozatán sütjük, aztán fólia nélkül, nagyobb hőfokon rápirítunk.
A burgonyát és a sárgarépát (leveszöldséget) sós vízben puhára főzzük, leszűrve összetörjük.
A gombát felszeleteljük, kissé lepirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, amikor már szép a színe, megsózzuk, borsozzuk, köménnyel, és pici majoránnával ízesítjük, leszórjuk egy kanál liszttel, elkavarjuk, felöntjük a borral és annyi vizet adunk hozzá, hogy kellemes, nem túl sűrű szaftot kapjunk.
Tálaláskor a burgonyára helyezzük a felszeletelt, csibetekercset, és a gombás szafttal körbe locsoljuk. Jó étvágyat és kellemes ünnepeket kíván Steffel Csaba.
Ízletes saláta sonkamaradékból
Még mindig van a húsvéti sonkából, de már kissé unod? Ezzel az ízletes salátával bolondítsd meg! Isteni finom akár sültek mellé, vagy főfogásként is!
Hozzászólás zárolva.