MINDENT BELE!
Ízletes borjúpaprikás cukkinivel és tárkonnyal
Mostanában valahogy a paprikást kívánom, ebben azért biztos van egy kis tejföl-mánia is, illetve az hogy szeretem a cukkinit(,..és kapok is bőségesen!). No kérem, tegnap naná, hogy tésztával kívántam és valójában nem is paprikás (üssetek-verjetek) mert ugyi került bele egy kis szezonális finomság is ami az ízesítését is befolyásolta. Steffel Csaba nem viccel, már itt is legújabb ötlete!
Hozzávalók:
- 80 dkg borjúlapocka v. comb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paprika
- 1 db paradicsom
- 50 dkg cukkini
- 1-2 ger. fokhagyma
- 1 ek. dijoni mustár
- 1 p. tejföl (175g)
- 1 db babérlevél
- 2 ek. liszt
- tárkony
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- bors, só
- 25 dkg kagyló tészta (nálam)
Elkészítés:
A borjúhús felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a húst, aztán amikor kifehéredik, sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és vízzel felöntve pörkölt módján főzzük.
Paradicsomos zöldségleves zöldbabbal, csirkemellel és baconnal
Ha ez tetszik, folytassuk így, csak egyszerűen! És hogy a legegyszerűbb? Nézzük meg, mi van itthon! Így ajánlja őrülten jó finomságát barátunk, Steffel Csaba! Van otthon zöldbabod? Na akkor kattanj rá!
Közben a paprikát, a paradicsomot kis kockákra daraboljuk és az első rottyanás után a húshoz adjuk. A cukkini magrészét eltávolítjuk, a húsát pedig szintén kockákra vágjuk, és ahogy a hús puhul, az utolsó kb. tíz percben a pörköltünkhöz keverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, dijoni mustárral és tárkonnyal ízesítjük, befejező műveletként tejfölös habarással sűrítjük.
Jó fajta kifőtt tésztával körítjük, vagy amivel szeretjük…
Ehhez kíván jó étvágyat: az őrülten jó ételek szakértője: Steffel Csaba!
Hozzászólás zárolva.