ÍNYENCEKNEK
Tarja és pác, avagy ilyen a kívánós…
Mostanában ölég gyakran megkívánok ilyen egyszerűbb, hétköznapibb ételeket- írja Steffel Csaba. Ma a pácolt tarja volt soron, de a közeljövő tervei között szerepel a rántott, a paprikás lisztbe forgatott hekk burgonyasalátával, sőt egy jó kis töltött paprika, babfőzelék füstoldalassal… egyszóval csak gyakran egy jó kis Töltött paprika, Babfőzelék, füstölt oldalassal,…meg ilyesmi…
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 6 ek mustár
- 6 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- étolaj
- 1 kg burgonya
- 1 csomag csemegehagyma
- 2 db paradicsom
- bors, só
Elkészítés:
A mustárt, zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal kikeverjük. A sertéstarját felszeleteljük, igény szerint klopfoljuk, majd alaposan bekenegetjük, betapicskoljuk a fokhagymás-musttárral, és egy tálba pakolva, olajba fojtva, legalább egy (akár 2-3) éjszakán át pácoljuk; ha több napig pácoljuk, naponta egyszer forgassuk át, és ügyeljünk arra, hogy mindig lepje el az olaj, illetve a szeletek közé is kerüljön. A bepácolódott tarjaszeleteket serpenyőben, – g rillserpenyőben – szépen megsütjük, megsózzuk.
Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából
Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…
A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Közben a csemegehagymát és a paradicsomot is feldaraboljuk. Egy serpenyőben, forró zsiradékon kissé megpirítjuk a burgonyakockákat, közé szórjuk a hagymát és a paradicsomot, sózzuk borsozzuk, aztán lazán egy fakanállal vagy villával, finoman megtörjük.
Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek tudója!
Hozzászólás zárolva.