Facebook hozzászólás
901

NYÁRI FINOMSÁG

Cukkini és tárkony ölelése, avagy ilyen a krémleves mániánk

Még mindig tele a hűtő cukkinivel – hála a drága rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak! Őrülten imádom minden formáját! Remélem, mások is így kedvelik! Steffel Csaba most egy olyan jó kis leves mutat, amivel biztosan sikert arathatsz!

Cukkini krémleves, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát és a cukkinit kis kockákra daraboljuk, majd a vajon szép aranybarnára pirítjuk, durvára vágott fokhagymával ízesítjük. Ezután megsózzuk, meghintjük egy picike fűszerpaprikával, tárkonnyal, köménnyel fűszerezzük, hozzáadjuk az almaecetet és a cukrot, aztán vízzel felöntve jó puhára főzzük. Egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, tejföl és lisztből készült habarással besűrítjük, levesgyönggyel vagy pirított kockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel  Csaba, az őrülten jó kaják tudója!

Rántott cukkini Mártinál

Rántott cukkini, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Fantasztikus cukkiniket kapta a minap egy kedves szomszédomtól. Tudom, hogy mesterszakács nem rántaná ki, de annyira szépek voltak, hogy nem tudtam ellenállni. Csak egy kis petrezselymes újkrumplit sütöttem, és egy kis tartárt kevertem hozzá. Mennyei ebéd volt!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!