NYÁRI FINOMSÁG
Cukkini és tárkony ölelése, avagy ilyen a krémleves mániánk
Még mindig tele a hűtő cukkinivel – hála a drága rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak! Őrülten imádom minden formáját! Remélem, mások is így kedvelik! Steffel Csaba most egy olyan jó kis leves mutat, amivel biztosan sikert arathatsz!
Hozzávalók:
- 60 dkg cukkini
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek almaecet
- 1 tk kristálycukor
- 1 pohár tejföl
- 2 ek liszt
- fűszerpaprika
- tárkony
- kömény
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát és a cukkinit kis kockákra daraboljuk, majd a vajon szép aranybarnára pirítjuk, durvára vágott fokhagymával ízesítjük. Ezután megsózzuk, meghintjük egy picike fűszerpaprikával, tárkonnyal, köménnyel fűszerezzük, hozzáadjuk az almaecetet és a cukrot, aztán vízzel felöntve jó puhára főzzük. Egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, tejföl és lisztből készült habarással besűrítjük, levesgyönggyel vagy pirított kockákkal tálaljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba, az őrülten jó kaják tudója!
Rántott cukkini Mártinál
Fantasztikus cukkiniket kapta a minap egy kedves szomszédomtól. Tudom, hogy mesterszakács nem rántaná ki, de annyira szépek voltak, hogy nem tudtam ellenállni. Csak egy kis petrezselymes újkrumplit sütöttem, és egy kis tartárt kevertem hozzá. Mennyei ebéd volt!
Hozzászólás zárolva.