ŐSZI MELEGÍTŐ
Selymes karfiol-krémleves parmezánnal
Húsleveskészítésből maradt egy fél fej karfiolom, ami már napok óta mosolyog rám a hűtőből. Reggel rájöttem, hogy most kell felhasználnom egy osztrák levestippet, és nem csalódtam! Itt az eredmény, én csak a parmezánnal turbóztam.
Hozzávalók:
- 35 dkg karfiol
- 1 ek sertészsír (vagy olaj)
- 1 zöldséges erőleveskocka
- 2 szelet vokony szelet, keskeny csíkokra vágott feketeerdei (vagy füstölt) sonka
- 1 ek reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma késfokkal szétnyoma
- 1 dl főzőtejszín
- ízlés szerint reszelt szerecsendió, só, bors
Elkészítés:
Bő fél liter vízbe beletesszük a sonkát, a fokhagymagerezdeket, és lassú tűzön főzzük. Ha felforrt, beledobjuk a leveskockát. A megtisztított karfiolrózsákat pár perc alatt megpároljuk a zsiradékon, majd ráöntjük a sonkás alaplevet. Lassan addig főzzük, amíg a rózsák megpuhulnak. Most adjuk hozzá a tejszínt, a parmezánt, keverjünk rajta egyet, majd öntsük az egészet a turmixgépbe. Jó alaposan selymes, krémes állagúvá varázsoljuk. Tálaláskor adj hozzá vékony pirítóst és szárított sonkachipszet, de ez el is maradhat, mert ez a leves annyira finom, és habkönnyű, hogy pillanatok alatt lecsúszik!
Jó étvágyat!
Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából
Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel – nem mindennapi ízekkel. Kis kiegészítésként lilahagymás paradicsomot is tálaltam mellé.
Hozzászólás zárolva.