Facebook hozzászólás
1 572

EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ

Parázson sült töltött krumpli

Könnyű egytálétel estére, de jó sültek mellé, vagy csak egy kis salátával! Megint itt a véget nem érő fociidőszak, és bizony a fiúk ezt imádják! Megmondom őszintén, én is, és még foci se kell hozzá!

Töltött krumpli, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 8 db burgonya
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 3 ek vaj
  • só, bors ízlés szerint

Túrókrém:

Elkészítés:

Alaposan megmossuk a krumplikat, megtörölgetjük, és megvárjuk, míg meg nem szárad. Akkora alufóliadarabokat vágunk amikbe kényelmesen belefér majd egy-egy krumplink. A lemezeket megolajozzuk, közepére tesszük a krumplit, sózzuk, borsozzuk, becsomagoljuk, majd az izzó parázsba dobjuk. Természetesen, ha nincs parázs tegyük tepsire, és mehet a sütőbe.

Amíg készre sül a burgonya, a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ízesítjük a felsoroltakkal, és az egészet nagyon alaposan összekeverjük.

A már megpuhult krumplikat bevágjuk, kis krumplit kiveszünk, azt belekeverjük a töltelékbe. A krumpli közepét megkenjük vajjal és megvárjuk, amíg elolvad. Most mehet bele és köré a töltelék. Díszíthetjük kevés snidlinggel.

Jó étvágyat! Jó szurkolást!

Ágfalvi krumplis-túrós pogácsa

Ágfalvi pogácsa, Kép: László-Márta
Kép: László-Márta

Ágfalván élő Gabi barátnőm igazán nagyon szereti a praktikus, finom dolgokat. Valahányszor meglátogatjuk, mindig ezzel a pogival kedveskedik nekünk! Egyszerű, gyors, olcsó, és mi nem tudunk betelni vele! Ki kell próbálnod, ha valami igazán jóval szeretnél barátaidnak kedveskedni! Hozzá kell tennem, hogy ez a pogi csak a sütés napján az igazi, de annyira finom, hogy másnapra biztosan nem marad belőle! Most végre elkértem a receptet Nketek! Farsangra pont jó!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!