EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ
Parázson sült töltött krumpli
Könnyű egytálétel estére, de jó sültek mellé, vagy csak egy kis salátával! Megint itt a véget nem érő fociidőszak, és bizony a fiúk ezt imádják! Megmondom őszintén, én is, és még foci se kell hozzá!
Hozzávalók:
- 8 db burgonya
- 3 ek napraforgó olaj
- 3 ek vaj
- só, bors ízlés szerint
Túrókrém:
- 45 dkg tejföl
- 25 dkg tehéntúró
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk mustár
- 1 marék snidling
- só, bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
Alaposan megmossuk a krumplikat, megtörölgetjük, és megvárjuk, míg meg nem szárad. Akkora alufóliadarabokat vágunk amikbe kényelmesen belefér majd egy-egy krumplink. A lemezeket megolajozzuk, közepére tesszük a krumplit, sózzuk, borsozzuk, becsomagoljuk, majd az izzó parázsba dobjuk. Természetesen, ha nincs parázs tegyük tepsire, és mehet a sütőbe.
Amíg készre sül a burgonya, a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ízesítjük a felsoroltakkal, és az egészet nagyon alaposan összekeverjük.
A már megpuhult krumplikat bevágjuk, kis krumplit kiveszünk, azt belekeverjük a töltelékbe. A krumpli közepét megkenjük vajjal és megvárjuk, amíg elolvad. Most mehet bele és köré a töltelék. Díszíthetjük kevés snidlinggel.
Jó étvágyat! Jó szurkolást!
Ágfalvi krumplis-túrós pogácsa
Ágfalván élő Gabi barátnőm igazán nagyon szereti a praktikus, finom dolgokat. Valahányszor meglátogatjuk, mindig ezzel a pogival kedveskedik nekünk! Egyszerű, gyors, olcsó, és mi nem tudunk betelni vele! Ki kell próbálnod, ha valami igazán jóval szeretnél barátaidnak kedveskedni! Hozzá kell tennem, hogy ez a pogi csak a sütés napján az igazi, de annyira finom, hogy másnapra biztosan nem marad belőle! Most végre elkértem a receptet Nketek! Farsangra pont jó!
Hozzászólás zárolva.