SPANYOL KÖRET
Sült hagyma huescai módra
Halhoz kerestem a minap egy jó kis köretet, és akkor eszembe jutott az egyik spanyol receptem, amit még kinn jegyeztem le. Nosza, feltúrtam a saját receptes füzeteimet, és megtaláltam! Neki is láttam azonnal. Ha meg akarod lepni a férjedet egy különlegességgel, próbáld ki ezt is! Nemcsak halhoz, sültekhez is isteni!
Hozzávalók:
- 8 kisebb vöröshagyma
- 4 gerezd duci fokhagyma apróra vágva
- 3 ek olaj
- 1 ek fehérbor
- ½ citrom leve
- 1 kk pirospaprika
- 1 fél csokor petrezselyem apróra vágva
- csipet só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg a hagymákat, állítsuk azokat egy bőségesen kiolajozott kerek jénaiba. Szórjuk rá a fokhagymát. Keverjük össze az olajat, a bort, a citromlevet, adjuk hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát. Ezt öntsük rá a hagymákra. Szórjuk rá a petrezselymet, majd tegyük rá a jénai tetejét. Ha nincs, helyettesítsd alufóliával. Közepes tűzön 20-30 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat! Olé!
Spanyol sárgarépás vitaminbomba
Ilyenkor télen egyszerűen kiéhezett a szervezetünk a vitaminokra. Itt a spanyolok egyik nagy találmánya, két variációban is. Természetesen a nyers a jobb, már ami a vitaminokat illeti. Kínálhatod magában, vagy akár sültek mellé, és pár perc alatt kész!
Hozzászólás zárolva.