Facebook hozzászólás
1 551

EZ ŐRÜLTEN JÓ!

Pulykaszárny és alma, avagy Mert szeretem

Ma ezt készítettem, mert szeretem. Külön-külön is, na de így egybe… Steffel Csaba egy különleges ételét mutat meg Nektek. Még húsvétra is lesz!

Pulykaszárny almával, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított pulykaszárnyakat alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel, és legalább 1 órácskát hűtőben pihentetjük. Ezután egy tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk egy kis olajjal, kb. 1 deci vizet öntünk alá, aztán fóliával betakarva 180-190 fokos sütőben, bő egy órát pároljuk, majd fólia nélkül, készre sütjük, illetve szépen megpirítjuk – szükség szerint, kis vizet önthetünk még alá -. Közben héjában megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, majd egy serpenyőben elkezdjük pirítani, és a tepsiben maradt, a szárnyak alatt összegyűlt „párolólével” az utolsó pillanatokban meglocsoljuk. Az almát és a csemegeuborkát felcsíkozzuk, egy tálkába rakjuk, megborsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, és durvára aprított petrezselyemzölddel alaposan összeforgatjuk.

Lazacfilé színes cukkiniágyon, tormás ricottával

Pazar párosítás a lazac és a ricotta – állítja az őrülten jó éltelek tudója. Steffel Csaba szerint ez a gyors étel, jól összehangolva, nagyon finom. Egyetlen egy baj van vele…, ugyanilyen gyorsan el is fogy! A sóval pedig csínján kell bánni! A receptből mindjárt megtudod, hogy miért? 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!