SPANYOL KÜLÖNLEGESSÉG
Asztúriai sült hal a hétvégére
Könnyű annak, akinek tengerész (volt) a férje, és még könnyebb, ha a hajószakácsok mindenütt a barátai voltak. Így kaptam meg ezt a remek spanyol receptet is! Ne tétovázzatok, ez egy remek nyári recept, bár a spanyolok sokszor választják a karácsonyi menü részeként is! Egy biztos, nagyon egészséges! És még milyen finom…!!!
Hozzávalók:
- 1, 2 kg ponty vagy dévér
- 1,5 dl olaj
- 3 citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 el liszt
- 2 vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 dl fehérbor
- 2 ek őrölt mandula vagy borókabogyó
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- csipet só
Elkészítés:
Sózd be a megtisztított halat vagy halakat, majd kend be citrom és olaj keverékével. Így, ahogy van, tedd az egészet néhány órára hűtőbe. Vágd négybe a megtisztított fokhagymákat. A megmaradt olajat jénaiban, esetleg cserépedényben hevítsd fel, dobd bele a fokhagymákat úgy 2-3 percre. Ekkor szedd ki, tedd félre.
Lisztezd be a halakat, a maradék olajban süsd pirosra, majd kapd ki. Na, most kell előbányászni a nagyi mozsarát, mert ne feledd, ma újra divat! Szóval a borókabogyót vagy a hámozott mandulát, a fok- és vöröshagymát úgy törd össze, hogy a citromlé és a bor, illetve némi víz hozzáadásával könnyű masszát kapj. Ezzel jól kend be a halak hasát, majd a maradékkal a külsejüket. Alufóliával lefedve közepes tűznél kb. 30 perc alatt süsd készre. Petrezselymes újkrumplival és citromkarikákkal tálald! Fejedelmi étek!
Jó étvágyat!
Rántott pontypatkó
A videó egy percben precízen megmutatja, hogyan panírozzunk, süssünk rántott halat. Csak nézd meg, és készítsd el te is a karácsonyi rántott pontypatkót!
Hozzászólás zárolva.