Facebook hozzászólás
1 373

SPANYOL KÜLÖNLEGESSÉG

Asztúriai sült hal a hétvégére

Könnyű annak, akinek tengerész (volt) a férje, és még könnyebb, ha a hajószakácsok mindenütt a barátai voltak. Így kaptam meg ezt a remek spanyol receptet is! Ne tétovázzatok, ez egy remek nyári recept, bár a spanyolok sokszor választják a karácsonyi menü részeként is! Egy biztos, nagyon egészséges! És még milyen finom…!!!

Asztúriai sült hal, Kép: pixabay
Asztúriai sült hal, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Sózd be a megtisztított halat vagy halakat, majd kend be citrom és olaj keverékével. Így, ahogy van, tedd az egészet néhány órára hűtőbe. Vágd négybe a megtisztított fokhagymákat. A megmaradt olajat jénaiban, esetleg cserépedényben hevítsd fel, dobd bele a fokhagymákat úgy 2-3 percre. Ekkor szedd ki, tedd félre.

Lisztezd be a halakat, a maradék olajban süsd pirosra, majd kapd ki. Na, most kell előbányászni a nagyi mozsarát, mert ne feledd, ma újra divat! Szóval a borókabogyót vagy a hámozott mandulát, a fok- és vöröshagymát úgy törd össze, hogy a citromlé és a bor, illetve némi víz hozzáadásával könnyű masszát kapj. Ezzel jól kend be a halak hasát, majd a maradékkal a külsejüket. Alufóliával lefedve közepes tűznél kb. 30 perc alatt süsd készre. Petrezselymes újkrumplival és citromkarikákkal tálald! Fejedelmi étek!

Jó étvágyat!

Rántott pontypatkó

Rántott ponty, Kép: Kandikó Éva
Rántott ponty, Kép: Kandikó Éva

A videó egy percben precízen megmutatja, hogyan panírozzunk, süssünk rántott halat. Csak nézd meg, és készítsd el te is a karácsonyi rántott pontypatkót!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!