ÜNNEPI FOGÁS
Medvehagymás krémmel töltött tojások a húsvéti asztalra
Előételnek, hidegtálakra, vacsorára egy vékony kis sonkaszelettel vagy a húsvéti ünnepek egyik fogásaként kiváló étel a medvehagymás krémmel töltött főtt tojás. Gyorsan elkészül és pikáns, különleges ízű finomságot tálalhatunk a családnak.
Hozzávalók:
- 6-8 darab tojás
- egy tk puha teavaj
- mustár
- himalája só
- tejföl
- majonéz
- egy csipet őrölt fehérbors
- egy mokkáskanál fehérbor
- friss medvehagyma-levelek ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hűtjük, és megpucoljuk. Éles késsel kettévágjuk, és a sárgákat óvatosan egy tálkába kiszedjük. Egy villával átnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, 1-2 evőkanálnyi majonézt, a vajat , 1-2 evőkanál tejfölt, egy teáskanál mustárt, a csipet fehérborsot a durvára vágott medvehagymát és a mokkáskanálnyi bort, majd botmixerrel átdolgozzuk. A kész masszát visszatöltjük a félbevágott tojásokba, és füstölt-főtt sonkával, friss házikenyérrel kínáljuk. A siker garantáltan nem marad el – ígéri Pammer Lívia.
Narancsos húsvéti kacsacomb rozmaringos takaróval
Nincs olyan ünnepi fogás, amit már nem fűztek vagy sütöttek meg, és ez vonatkozik a hagyományos ételekre is. Az is igaz, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, tehát a friss háziasszonyok is találnak nálunk valami újdonságot, ráadásul én mindig teszek bele egy kis saját csavart is. Ebben az a jó, hogy előre összerakod, az ünnepen beszélgethetsz a családdal, a kacsa meg már illatával megteremti a hangulatot! Sok sikert!
Hozzászólás zárolva.