Hozzávalók:
- 4 db pulykaszárny
- majoránna
- rozmaring
- kömény
- bors, só
- 80 dkg burgonya
- 2 db alma
- 15 dkg csemegeuborka
- petrezselyem zöldje
- citromlé
Elkészítés:
A megtisztított pulykaszárnyakat alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel, és legalább 1 órácskát hűtőben pihentetjük. Ezután egy tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk egy kis olajjal, kb. 1 deci vizet öntünk alá, aztán fóliával betakarva 180-190 fokos sütőben, bő egy órát pároljuk, majd fólia nélkül, készre sütjük, illetve szépen megpirítjuk – szükség szerint, kis vizet önthetünk még alá -. Közben héjában megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, majd egy serpenyőben elkezdjük pirítani, és a tepsiben maradt, a szárnyak alatt összegyűlt „párolólével” az utolsó pillanatokban meglocsoljuk. Az almát és a csemegeuborkát felcsíkozzuk, egy tálkába rakjuk, megborsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, és durvára aprított petrezselyemzölddel alaposan összeforgatjuk.
Lazacfilé színes cukkiniágyon, tormás ricottával
Pazar párosítás a lazac és a ricotta – állítja az őrülten jó éltelek tudója. Steffel Csaba szerint ez a gyors étel, jól összehangolva, nagyon finom. Egyetlen egy baj van vele…, ugyanilyen gyorsan el is fogy! A sóval pedig csínján kell bánni! A receptből mindjárt megtudod, hogy miért?
Hozzászólás zárolva.