OLASZOS HANGULATBAN
Spagetti a la fantázia
Ki ne szeretne Olaszországban nyaralni? Mégsem engedheti meg magának mindenki, ezért kénytelenek vagyunk a fantáziánkra támaszkodni! Na, pont így született meg nálunk ez a finomság! Próbáld ki, és meglátod, már látod is a gyönyörű csizma minden csücskét! Bámulatos!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 30 dkg spagetti
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma apró kockára vágva
- 4 paradicsom forró vízbe mártva, meghámozva, majd kockára vágva
- 1 padlizsán meghámozva, karikára vágva
- 1 zöldpaprika kicsumázva, vékony csíkokra vágva
- 1 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl olaj
- 2 ek vaj
- 5 ek reszelt parmezán
- ízlés szerint csípős paprikakrém, só, bors
Elkészítés:
Serpenyőben összeolvasztjuk az olajat a vajjal, majd megpároljuk benne a hagymát. A vége felé hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a csípős paprikakrémet, és jól összekeverjük. Most vagy ráöntjük a masszára a kifőtt tésztát, vagy a tésztát a masszára, és jól összekeverjük. A lényeg, hogy szórjuk meg a sajttal, és tálaljuk! Egyszerű, és tökéletes egy igazi olasz estéhez! Jó étvágyat!
Olaszos gyöngytyúkom a nyárra
Mindig különleges falat a gyöngytyúk. Kicsit száraz a húsa, ezért a szüleim kifejezetten úgy szeretik, ha egy kis pikáns szaft vagy szósz kíséri. Ez a klasszikus, olaszos változat bátran variálható, és ők egyszerűen imádják. Most már új krumplival találtam, mert már annyira vágytak rá! … De hiszen, itt a nyár!!!
Hozzászólás zárolva.