Életforma.hu

GASZTRO

50 édesség, amit el kell készítened

A napokban kerül a könyvespolcokra Kárai Dávid, ízHUSZÁR első szakácskönyve a Bookline és a NoSalty gondozásában. Emblematikus receptek gyűjteménye ez a könyv. Olyan desszerteké, amelyeket egy konyhában valamennyire is járatos szakácsnak el kell készítenie legalább egyszer az életben.

Az olyan klasszikus fogásoktól, mint a zserbó, a mézeskalács, vagy a palacsinta, egészen a tökéletes házi készítésű éclair fánkig, vagy az indiai kedvenc gulab jamunig, több mint 50 édességet  sorakoztat fel katonás rendbe a szerző. A receptek trükkökkel, tippekkel és sütési technikákkal egészülnek ki, így az olvasók a későbbiekben is hasznosítható, praktikus tudásra is szert tehetnek.

A bemutatón Kép: sajtóanyag

Kárai Dávid, a szerző, még csak huszonhat éves, de már közel két éve főszerkesztője Magyarország legnépszerűbb receptoldalának a NoSaltynak, ismert arca a hazai gasztro világnak, visszatérő vendége különféle főzőműsoroknak és rendezvényeknek, alapító szerzője az ízHUSZÁR gasztroblognak. Dávid, igazi hipszter megjelenésével üdítő színfoltot hoz a konyhákba, nem véletlen, hogy a PS magazin az ország TOP5 gasztrofenegyerekei közé sorolta.

„Régi álmom vált valóra ezzel a könyvvel. Mivel imádom a listákat és az élet minden területén használom őket, nem volt kérdés, hogy a receptjeimet is egyfajta bakancslista formába fogom önteni. Annál is inkább, mert én is egy nyár alatt készítettem el mind az ötven desszertet. Büszke vagyok magamra, mert most egy jókora adagot kihúzhatok a saját kulináris bakancslistámról. Hajtogattam leveles tésztát, nyújtottam rétest, megsütöttem egy hatlapos tortát, és még sorolhatnám. Rengeteg új technikát, fizikai törvényt, de önmagamat is jobban megismertem – és megismerheti bárki, ha végigcsinálja. Igyekeztem úgy összeállítani a könyvet, hogy annak is érthető és követhető legyen, aki még nem forog rutinosan a konyhában, csak szereti az édességeket, de az is tanulhasson belőle, aki már a konyha ördöge. Olyan édességek szerepelnek benne, amelyeket ha valaki elkészít, akkor jó eséllyel elmondhatja magáról, hogy ismeri a legfontosabb édességeket, és nem jön zavarba, ha desszertet kell készítenie. Azt remélem ez a könyv élményt jelent majd mindenkinek, aki szeret enni vagy enni adni.”– mondta el Kárai Dávid ízHuszár, az „50 édesség, amit el kell készítened” című új kötet szerzője.

A könyv megjelenését a desszert.neked desszertműhely ízHUSZÁR special edition süteménnyel ünnepli - 2015. november 18-tól november 25-éig. A kötetben megtalálható Opera recept alapján készült sütemény megkóstolható és a könyv is megvásárolható a helyszínen, Budapest 1061, Paulay Ede utca 17.

Addig is itt egy remek karácsonyi recept, ami napokig vezette az Életforma toplistáját! Ráadásul Mautner Zsófi és Széll Tamás is újdonsággal rukkolt elő!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.