Hozzávalók
● 1 deci majonéz
● 1 deci natúr joghurt
● 3 csemege uborka
● 3 evőkanál paradicsomsűrítmény
vagy ketchup
● 3 evőkanál tej
● 1 tojás
● 1 zöldpaprika
● 1 kápia paprika
● kevés tabasco szósz
● 2 teáskanálnyi citromlé
● fél csokor petrezselyem
● só, bors, pirospaprika
Elkészítése
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a majonézt, a tejet és a joghurtot, és alaposan elkeverjük. A kápia és a zöldpaprikának levágjuk nagyjából a negyedét, és olyan apróra vágjuk, amilyenre csak bírjuk. Hasonlóan apróra vágjuk a csemegeuborkát, és finomra metéljük a petrezselymet is, és hozzáadjuk a már kész masszához. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a citromlevet, folyamatosan kóstolgatva, végül 4 csepp tabasco szószt. Vigyázzunk vele, mert ha túl csípős lesz, elnyomja a többi hozzávaló ízét. Végül sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészültünk, legalább harminc percig hagyjuk állni, amíg összeérnek az ízek. Ezután újra kóstoljuk meg, és ha szükséges, utánfűszerezhetünk.
De ha mégis nagyobb, közös szószos tál mellett döntenél, az Életforma Shopban találsz szószos kanalat is.
● További Életforma-receptek itt!