Hozzávalók:
3 közepes db banán
2 közepes db alma
2 dl bögre zabpehely
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A banánt villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a lereszelt almát, zabpelyhet, tejet, vaníliás cukrot, szódabikarbónát, fahéjat. Összegyúrjuk, majd közepes méretű gombócokat formálunk belőle. A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kicsit ellapogatjuk. 200 fokon 20 percig sütjük.
Narancsos, zabpelyhes keksz
Ha a kekszhez való lisztet zabpehellyel keverjük, valamelyest csökkenthetünk az édesség szénhidrát mennyiségén, ezért megfontolandó a zabpehely használata.