Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag 420 kcal
1/2 liter aludttej
1,5 kg tök
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint csombor
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál finom liszt
1 késhegynyi pirospaprika
1 evőkanál zsír
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors és só
A nyers tököt meghámozom, magházát eltávolítom, 3-4 ujjnyi széles szeletekre vágom, majd tökgyalun legyalulom. Besózom, és egy fél óráig állni hagyom. (Ha mélyhűtött gyalult tököt használok, akkor ezek a műveletek természetesen elmaradnak.)
Vékony piros rántást készítek: a forró zsírba beleteszem az apróra vágott hagymát, a petrezselyem zöldjét, a pirospaprikát, a lisztet, s ha megpirult, feleresztem a felvert aludttejjel. Beleteszem a kinyomkodott, kifacsart tököt és a kaprot. A csombort összekötve főzöm benne, amíg a tök meg nem puhul. Sóval, cukorral és egy pici borssal ízesítem. A kész főzelékből az összekötözött csombort kiszedem.
A tökkáposztát ropogósra sült csirkével ajánlom tálalni.
Forrás: www.videkize.hu