- 30 db bodzavirág
 - 4 kg kristálycukor
 - 6 l víz
 - 5 db citrom
 - 10 dkg citromsav
 - 1 tk natrium benzoát
 
Elkészítés:
Forralj fel 1,5 liter vizet 3 és fél kg kristálycukorral. A maradékot egy lábasban karamellizáld, majd öntsd rá 1 liter vizet. Hevítsd addig, amíg a karamellizált cukor fel nem olvad. Ekkor a kétféle szirupot öntsd össze, és így forrald össze. Mehet a kamrába, a teraszra, ahol kihűlhet. Ekkor kell belerakni a virágokat, illetve a még felsorolt hozzávalókat. Innentől  néhányszor kavard meg, és kb.  5 napig még érleld. A végén steril üvegekbe szűrd le, dugaszold be, de teheted kis csatos üvegekbe, az is remek,  és majd meglátod, milyen fini lesz ez majd a téli napokon! Jó étvágyat!