- 30 db bodzavirág
- 4 kg kristálycukor
- 6 l víz
- 5 db citrom
- 10 dkg citromsav
- 1 tk natrium benzoát
Elkészítés:
Forralj fel 1,5 liter vizet 3 és fél kg kristálycukorral. A maradékot egy lábasban karamellizáld, majd öntsd rá 1 liter vizet. Hevítsd addig, amíg a karamellizált cukor fel nem olvad. Ekkor a kétféle szirupot öntsd össze, és így forrald össze. Mehet a kamrába, a teraszra, ahol kihűlhet. Ekkor kell belerakni a virágokat, illetve a még felsorolt hozzávalókat. Innentől néhányszor kavard meg, és kb. 5 napig még érleld. A végén steril üvegekbe szűrd le, dugaszold be, de teheted kis csatos üvegekbe, az is remek, és majd meglátod, milyen fini lesz ez majd a téli napokon! Jó étvágyat!