Hozzávalók
(személyenként)
● egy gombóc citromfagylalt
● 2 centiliter vodka
● körülbelül 1 deci száraz pezsgő
● friss mentalevél
Elkészítése
A citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, vékony pohárba öntjük, friss mentával és gyümölcsökkel díszítjük.
● Azt, hogy a sorbetet sűrű italnak vagy lazább fagylaltfélének tekintjük-e, nem változtat azon, hogy ha egy szép kehelyben vagy pohárban kínáljuk, az még teljesebbé teszi az élvezetet. Ez a masszívabb kehely a forma és funkció optimális elegyét adja.
Persze sok másféle formájú és stílusú pohár is szóba jöhet. Az Életforma Shopban biztosan találsz kedvedre valót!