Hozzávalók 4 személyre:
- étolaj
- őrölt bors
- só
- rozmaring
- kakukkfű
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2,5 dl húsleves
- 1 dl fehérbor
- 1-2 vöröshagyma
- 10 dkg csirkezúza
- 10 dkg csirkeszív
- 30 dkg csirkemáj
- 30 dkg spagetti
- 10 dkg sajt
A csirke máját, szívét és zúzáját megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd hideg vízben megmossuk. A szívet és a zúzát különrakjuk a májtól. A belsőségeket kockákra vágjuk, a májra vizet öntünk, hogy ne barnuljon meg.
A hagymát kevés olajban vagy zsírban világosra pirítjuk, majd rátesszük a szívet és a zúzát. Borral meglocsoljuk, és felöntjük vízzel. Amikor felforrt, körülbelül 2 deci húslevest és 2 evőkanál paradicsomsűrítményt teszünk hozzá. Sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük, és lefedve puhára pároljuk. Ha nagyon elforrta a levét, forró húslevessel vagy forró vízzel pótoljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a májdarabokat, és frissen őrült borssal készre főzzük. Közben a spagettit sós, olajos vízben megfőzzük és leszűrjük.
A tésztát előmelegített tányérra helyezzük, rárakjuk az elkészített csirkemájas spagettit, és megszórjuk reszelt sajttal.
Jó Étvágyat!
forrás: www.videkize.hu