Cukkinis egytál étel elkészítése:
A cukkiniket hosszában elvágom,belét kikaparom,majd héjastul kis kockákra vágom,1 ek olajon addig párolom,amíg elfő a leve/kb 5 perc/közben beleszórom az ételízesítőt ami a sót is pótolja,majd félreteszem.
Másik edénybe olajon megpárolom az apróra vágott hagymát,felöntöm a paradicsomlével,forralom 3-4 percig,majd hozzáöntöm a cukkinihez,hozzáadom a kecsupot,bazsalikomot,zúzott fokhagymát,borsot tovább forralom,amíg a cukkini meg nem fő/nem túl sokáig,nehogy szétfőljön/
A szalonnát feldarabolom,kisütöm,a zsírt hozzákeverem a cukkinihez.Sózni csak a végén-ha kell.
Tányérra rakom,reszelt sajtot szórok rá,megszórom a töpörtyűvel.Kenyeret adok hozzá.
Talán bonyolultnak tűnik,de nagyon egyszerű,gyors és finom.
Tippem:jó ha az egészet reggel készítem,pár óra alatt az ízek összeérnek.Ha többet készítek,akkor tepsiben a sütőben néhány percig.A paradicsomlé helyett friss paradicsomot is használhatunk,felkarikázva-megfelelő mennyiséget.
Jó étvágyat!
A kis cukkiniket kovászolni is szoktam,úgy mint az uborkát.
ÜDVÖZLETTEL:
Kubicskó Erzsébet