
Hozzávalók
● 1 görög-, sárga- vagy mézdinnye
● 2 szem fekete olívabogyó
● 20–40 deka különböző színű gyümölcs (eper, ribizli, áfonya, szőlő, egres, szilva)
Elkészítése
A dinnyét alaposan mossuk le, hogy ne maradjon rajta semmilyen szennyeződés. Az alját egy kis darabban vágjuk le, így „megáll a lábán”. Tegyük egy tálcára, és a dinnye formájától és méretétől függően vágjunk ki belőle 10–30 centi hosszan egy 5–20 centi széles karéjt a felállított dinnye felső oldalán úgy, hogy a kivágás ne nyúljon túl a dinnye felén. Minél tágabbra vágjuk a dinnyecápa száját, annál több „tölteléket” kell beleraknunk, de a dinnye húsát kockákra vágva is pótolhatjuk a hiányzó darabokat. A szájjal ellentétes oldalra, a dinnye tetejére egy-egy fogpiszkálóra tűzve szúrjuk be a két olivabogyót, ezek lesznek a cápa szemei. Olíva helyett használhatunk áfonyát, feketeribizlit, epret vagy szilvát, de akár egy kerek darab sajtot is a tetején egy-egy szem mazsolával. A száj helyéről kivágott karéjt félbevágva tűzzük a dinnye hátára, ez lesz a cápa uszonya.
A kivágott szájon keresztül kanalazzuk ki a dinnye húsát. Ügyeljünk arra, hogy maradjanak benne nagyobb darabok, amiket visszarakhatunk majd a többi gyümölccsel. Ezután éles késsel cakkozzuk ki a száj peremét, a cápának így lesznek fogai. A gyümölcsöket a kikanalazott dinnyehús helyére töltjük. Minél többféle színű gyümölcsöt használunk, annál látványosabb lesz az eredmény. Jól lehűtve tálaljuk!
● Édesszájúaknak a cápa bendőjébe fagylaltot is tehetünk a gyümölcsök mellé.
Az ára 2 890 forint.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!