Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
 - 60-70 dkg darált marha lapocka
 - 2 ek római kömény
 - 1/2 ek gyömbér
 - 1/2 ek őrölt koriander
 - 1 tk chili
 - 1-3 gerezd fokhagyma
 - zöld vagy szárított koriander
 - 1/4 doboz kukorica
 - 1/2 doboz bab
 - 1/2 üveg salsa verde
 - 10-15 dkg reszelt sajt
 - só és bors
 - 8 db tortilla lap
 
Elkészítés:
A római köményt, a koriandert és a gyömbért mozsárban alaposan összetörjük, majd egy kevés olajon lepirítjuk. Az apróra darabolt vöröshagymát ezen a fűszeres olajon megdinszteljük, majd jöhet a darált marhahús is. Hagyjuk, hogy a hús kifehéredjen, azután még érkezhet a fokhagyma, a chili, a só és a bors. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd a hús egy kis levet is ereszt. A konzerv kukoricát és a babot szintén beleöntjük az edénybe, majd hagyjuk hogy minden íz klasszul összeérjen.
Előveszünk egy jénai tálat, amiben elkezdjük a tortilla lapokat megtölteni az elkészült töltelékkel, amit aztán feltekerünk, mint egy palacsintát. A megtöltött rudakat egymás mellé szuszakoljuk, majd meglocsoljuk salsa verdével illetve alaposan megszórjuk reszelt sajttal is. A jénait 200 C-os sütőbe tolom, majd 25-30 perc után már tálalhatunk is. Olé!
Tex-Mex leves
Egy igazi BBQ-parti bizony egy majd egynapos program az Egyesült Államok déli részein, ahol ez nemcsak divat, de közösségteremtő program is. A grillezéssel szemben a húsnak több füsttel, lassan kell sülnie, és ez bizony időigényes feladat. Hogy addig se haljunk éhen, és ne is a sör győzzön, nem árt egy jó kis leves! Íme, a híres Kiss-testvérek pompás ajánlata! hajtsunk rá, itt a szezon!