Hozzávalók:
- 1 kg csirkezúza
- 2 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörösbor (esetleg ugyanennyi vizet)
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 db nagy paradicsom felkockázva
- 1 db nagy zöldpaprika felszeletelve
- 1 mk őrölt kömény
- só, frissen őrölt bors
- liba- vagy kacsazsír (esetleg más zsiradék vagy olaj)
Elkészítés:
Hagyományos módon kockázd fel a hagymákat. Mély - lehetőleg teflon - lábasban olvaszd fel a zsírt, majd forrósítsd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát. Amint üveges, dobd hozzá a megtisztított zúzákat, add hozzá az őrölt köményt. Hagyd, hogy fehéredni kezdjen, és fakanállal forgass rajta egyet-kettőt. Most jöhet hozz a pirospaprika, gyorsan keverd bele, majd önts hozzá a vörösbort vagy ugyanannyi vizet. Sózd meg, jöhet a paprika és a paradicsom, majd fedd le, és lassú tűzön főzd puhára. Csak a végén add hozzá a fokhagymát, majd szórd meg frissen őrölt borssal. Rottyanjon még párat, és kész! Tálald tört krumplival, krumplipürével, galuskával vagy makarónival. Jó étvágyat!